Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez greške

Donosimo vam vodič za shopping za kupnju jakni i kaputa za svaku građu!

Asos kaput
Foto: Asos
1/6
24.10.2014.
u 14:00

Što kupiti ako ste jabuka, a što ako ste kruška? Najsretnije su vlasnice tijela koje je kao pješčani sat...

Sezona je kupnje jakni i kaputa. Shopping je uvijek zabavan, no ukoliko pogriješimo, zna se pretvoriti u žaljenje i očajavanje. Stoga vam donosimo vodič za kupnju kaputa i jakne za svaki tip građe.

JABUKA - Naglašen dekolte i stražnjica, srednja visina, nedefiniran struk

Jakne

Da biste izgledali mršavije, birajte klasične traper jakne koje su asimetrično krojene (naprijed duže, iza kraće), jaknice s izraženom ranflom koja sužava struk, jaknu-baloner A kroja koja prekriva stražnjicu...

Baloneri/kaputi

Model krojen u A (s prikrivenim kopčanjem), klasični trench bez dodataka kao što su epolete i našivi na prednjoj strani (pojas možete vezati na leđima).

KRUŠKA - Manje grudi, dominantni bokovi i stražnjica, a često i jače noge

Jakna

Dužina mora biti do sredine bokova. Njome ćete optički presjeći širinu bokova, pa ćete djelovati mršavije. Pazite i da jakna nema ušitke ili šliceve koji se na krajevima rastvaraju. Ako volite minimalizam, neka vaša jakna asocira na trench, a ukoliko volite trendy look, odaberite asimetrični model.

Kaput

Ukoliko ste visoki do 170 cm, kaput ne bi trebao biti duži od visine koljena. Višim ženama savjetujem maksi-dužinu. Koji kroj? Ravni, sa stiliziranim ušicima koji naglašavaju struk, klasičan mantil s dekoltiranim gornjim dijelom i velikim reverima koji se vežu u struku, trench u military stilu...

Pješčani sat - Skladna građa tijela, naglašen struk

Jakna

Vama sve pristaje, tako da možete birati model po želji. U trendu su stilizirane vojničke jaknice, bikerske jakne i uvijek aktualna traper jakna, a sada s novim detaljima poput krznenih ovratnika, podstave...

Kaput

Odaberite koji god želite, ali pripazite da struk bude naglašen. U protivnom ćete izgledati punije nego što zapravo jeste. Ako volite mantile, birajte klasični trench koji se vezuje u struku, a kaputi mogu biti kraći ili dužine do poda.

>>TOP 5 kaputa s potpisom Etne Maar za koje želimo da nas griju ove zime

>>Fatalna privlačnost: Mirna Maras i modna posveta zavođenju

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije