Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zasjale u novom izdanju

Domaće glumice kao Krystle Carrington i Amy Winehouse

kolaž
Foto: Marko Grubišić
1/3
15.10.2015.
u 15:10

U galeriji Kranjčar 20.10.2015. održat će se izložba fotografija i maski povodom proslave 10. godina rada frizerskog studija ETRA

U utorak, 20. listopada u Galeriji Kranjčar, Petra Granić Glowatzky, vlasnica i kreativna direktorica studija Etra uz 100-tinjak klijenata, suradnika i prijatelja obilježit će 10 godina postojanja svoga studia partyjem uz muziku i frizure koje su je inspirirale u svome radu. Uzvanici će uz poklon-maske Etra studia, na jednu večer postati Friz-ikone (Amy Winehouse, Marilyn, Elvis, Lennon, Bowie u Ziggy fazi, Debbie Harry, Annie  Lennox, Grace Jones, Liza Minnelli i mnogi drugi). 

Kreativni koncept promocije frizerskog studija ETRA zamišljen je kao hommage slavnim frizurama. Projekt (izložba) ETRA MASKE, koji potpisuje kretivna direktorica studija Hamper Ivana Vučić , sastoji se od drvenih maski s ilustracijama Dine Idrizbegovića koje prikazuju 20 poznatih osoba (Bowie/Ziggie, Krystle Carrington, Princess Diana, Marilyn Monroe, Elvis Presley,  John Lennon, Anny Lennox, Grace Jones, Liza Minnelii, Limahl, Bjorn Borg, Blonndie, Andy Warhol, Amy Winehouse, Jonny Ramone, Dita von Teese…) čije su frizure postale njihov zaštitni znak. Maske su direktno tiskane na drvene ploče te ručno rezane na format sto ih čini unikatnim suvenirima frizerskog studija Etra.

Ideja ETRA MASKE došla je još 2010., kada sam s kreativnom direktoricom, sadašnjom vlasnicom studija Hamper, Ivanom Vučić razgovarala o želji za nekim posebnim događajem povodom rođendana studija Etra. Kako me često privatno nadahnjuju razni umjetnici i njihova djela, pa tako i u poslu inspiritativne su mi frizure poznatih ikona pa je ova ideja apsolutno savršeno legla za desetu  rođendansku proslavu studija.

Svi mi smo u nekom trenutku željeli postati neki junak iz stripa, poznati lik iz nekog filma/serije, pjevačica, pjevač, glumac, poznati slikar, balerina ili bar imati njihovu frizuru.
Neke poznate osobe možemo prepoznati po frizuri jer ih je ona i obilježila, kao na primjer sjetimo se Krystle iz kultne Dinastije, prvo što mi padne na pamet je njena platinasto srebrna frizura s izduljenim šiškama prema van, ona mi je bila inspiracija koju sam izvela sa divnom Juditom Franković (to snimanje cu pamtiti po puno smijeha). Saša Joković je bio odgovoran za odličan make up, te Marko Grubišić za fotografiju. Judith (kako je zovem iz milja) je uspjela ući i u ulogu meni jedne od najvećih vladarica seksipila rock scene 80-tih sa savršenim glasom i karizmom, neponovljive Debbie Harry /Blondie, veliki sam obožavatelj te grupe i uživala sam na snimanju kada se iz Judite stvarala Blondie.

Amy Winehouse na trenutak je bila prelijepa Iva Mihalić koja me je oborila s nogu koliko je stvarno izgledala u zadanoj inspiraciji no, morati ću izdvojiti snimanje sa kameleonskom Lanom Barić koja je savršeno ušla u ulogu Annie Lennox, žene umjetnice čiji glas jednostavno morate voljeti a i sama sam godinama nosila tu njenu prepoznatljivu kratko poblajhanu frizuru, Ivana Billy Bilanđija svojim kistom je užinala magiju šminke za Annie, a Mare Milin je dodala savršenu atmosferu u fotografiju.

 Suradnja za izložbu fotografija INSPIRACIJA povodom deset godina postojanja studija Etra, došla je skroz spontano, kako su to vrhunske umjetnice glumice koje mogu dati duh svakom liku,  pomno sam birala koji je idealni za svaku zasebno, i apsolutno su se savršeno snašle u tome, ambasadorice studija Etra potvrdile su moju viziju da u trenutak ih pretvorim u neki lik koji mislim da bi im savršeno pristajao, te su apsolutno sa veseljem primile se zadataka i zaigraleu svoje uloge.

 INSPIRACIJA 20.10 pamtit će se po jedinstvenoj, originalnoj ideji koja je osmišljena da vas vrati u neku drugu dimenziju koja će vas nasmijati i dobro oraspoložiti, sve su to frizure koje su me na neki način inspirirale u poslu.

Svaka frizura koja se osmislila za ovaj event ima svoju priču zbog čega baš ona ima ih sveukupno 20 (brojku koju sam prošle godine ugostila u svoj radni staž), a ove punim 10 godina samostalnosti vlastitog studija koji se nalazi u najdivnijoj oazi u samome centru grada s divnim vrtom u Novoj vesi 7.

>>Keune & Ivan Alduk proslavili dvije godine uspješne suradnje!

>>Prepoznajete li ovu poznatu Hrvaticu s novom frizurom?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije