Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mini vodič za modne revije uoči Schwarzkopf Cro a Portera

Dokaz je moći i utjecaja nositi nešto sa same piste

Kim Kardashian attempts to calm her daughter, North, while sitting next to Sean Combs (L), Jay-Z (2nd L), Beyonce (3rd L) and Anna Wintour (2nd R) as they watch a presentation of Kanye West's Fall/Winter 2015 partnership with Adidas at New York Fashion We
26.03.2015.
u 10:27

Na Cro a Porteru, među ostalima, vidjet ćemo dizajn Matije Vuice, Xenia Designa, Borisa Pavlina, Neba, Linee Exclusive, Zigmana...

U četvrtak i petak održava se slavljenički, 25. po redu Schwarzkopf Cro a Porter.

Pred ljubitelje mode, nakon nedavno završenog Fashion.hr-a, stiže nova porcija domaćeg modnog dizajna (među ostalima nove kolekcije predstavljaju: Matija Vuica, XD, Boris Pavlin, Nebo, Linea Exclusive, Zigman), a svi oni koju hrvatsku modu prate profesionalno odahnuli su – modna je pista pod krovom.

Istinske modne žrtve

Na prvi pogled zvuči čudno, ali domaće modne manifestacije, koje se sve odreda diče epitetom najboljih, najvećih i najutjecajnijih, već su iskušale i plato MSU-a, ali i rampu za utovar kamiona u West Gateu te je stoga pitanje krova i pitanje temperature na kojoj se satima sjedi uz modnu pistu, dakle pitanje pukog preživljavanja.

Naravno, istinske modne žrtve u takvim su uvjetima same manekenke koje se tamo moraju i skinuti do donjeg rublja. No, lako (ili ugodno toplo) nije ni samim posjetiteljicama. Najpoznatijim licima hrvatskog javnog života pojavljivanje uz modne piste više je od obveze. Tako smo u sklopu predizborne kampanje uz pistu Cro a Portera vidjeli i bivšeg predsjednika Ivu Josipovića, a nedavno se na petoj večeri Fashion.hr-a pojavio se i ministar financija Boris Lalovac, dok su političarke, prevođene Ingrid Antičević Marinović i Milankom Opačić, tamo stalne gošće.

Ostale slavne dame izuzetno se trude slijediti svjetske trendove i na reviju doći odjevene u kreaciju koju će ostale žene tek vidjeti na pisti. Nositi nešto iz nove kolekcije postalo je tako pitanje društvenog prestiža, dokaz moći, a za to što za taj prestiž treba preboljeti nekoliko upala sitnijih organa, tko mari.

Dobar imunitet

U nimalo toplim ranoproljetnim vremenskim uvjetima nose se najlaganije haljinice (kao da je kaput zakonom zabranjen), obvezno uz sandale s vrtoglavo visokim potpeticama i bez čarapa. Kako se djevojke u pravilu uspijevaju oporaviti u kratkom roku koji dijeli dvije modne manifestacije, s pravom se može reći da imaju dobar imunitet.

Unatoč svoj toj pompi na revijama se lako prepoznaju oni koji ne znaju što i kako. To su oni koji hodaju po pisti, ćaskaju međusobno, ustaju se i odlaze usred revija... rade sve samo da pozornost ne bi posvetili modi.

Tako smo, na žalost, kada je bonton u pitanju, još uvijek na početku. Kada je o tome riječ, možda se nakon sljedećih 25 izdanja Cro a Portera nešto i promijeni.

>>Pavlinova kolekcija put je kroz divlju, neistraženu prirodu nekadašnjih kolonija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije