Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
diva style i večernji list

Pokrenut projekt 2gether – Muzej Ivana Meštrovića u znaku Francuske!

diva style
Foto: Grgur Žučko/pixsell
1/61
01.07.2015.
u 13:24

Prvi u nizu događanja posvećen je Francuskoj, a nazvan je ''2gether Diva Style&France'' te je održan u Atelieru Meštrović

Prvo u nizu događanja koje organizira magazin Diva Style pod nazivom 2gether održano je u prekrasnom prostoru Muzeja Ivan Meštrović na zagrebačkom Gornjem gradu. ''2gether'' je nastao u suradnji s različitim zemljama koje u Hrvatskoj imaju ambasadu i održava se četiri puta godišnje prateći izlazak novog broja Diva Stylea.

Prvi 2gether nosi naziv ''Diva Style & France'', a kako je riječ prije svega o poslovnom druženju, okupili su se predstavnici francuskih tvrtki koje ovdje posluju, poput bankarske grupe Societe Generale koja je generalni pokrovitelj projekta te Lancomea i Citroena koji su partneri.

U ugodno ljetno predvečerje okupljene u atriju kuće u kojem je nekad bio dom i atelje slavnog slikara kraćim je govorom pozdravila francuska ambasadorica, Njezina Ekselencija Michèle Boccoz spominjući i Rendez­vous, festival Francuske u Hrvatskoj, a zatim i André ­Marc Prudent, predsjednik uprave Splitske banke Societe General Group. Prostor nije izabran slučajno – ­ poveznica je Meštrovićevo prijateljstvo s Augusteom Rodinom, slavnim kiparom. U atriju muzeja promovirana je Rodinovom statuom i njegova izložba koju je u Zagreb dovela Splitska banka.

Također, u prostoru je postavljena i izložba na kojoj je predstavljena suradnja našeg modnog dizajnera Juraja Zigmana s Citroenom koji je bio i službeno vozilo večeri. Tri ulaštena Citroena C4 Cactus dovozila su uzvanike na mjesto događanja, dok je drugi partner, kozmetički brend Lancome sve darovao svojim parfemom La vie est belle. Povod je bila 80. obljetnica ove svjetski poznate kuće.

Pjevala je Ana Opačak, jedna od natjecateljica TV showa The Voice. Osim što je došla gotovo do finala showa, Ana se u njemu etablirala kao zaljubljenica u francusku šansonu, pa koga bi bilo logičnije pozvati da zabavi goste?

Francuska kuhinja najcjenjenija je na svijetu, a ništa manje nisu hvaljena ni njezina vina tako da su uzvanici uživali u ukusnim zalogajčićima. Dominirali su President sirevi Camembert, Le Blue i Brie, a nezaobilazna su bila i francuska vina. Ovaj put La Vieille Ferme bijela i roze vina iz slavne pokrajine Champaign kao i šampanjac Veuve Doussot.

''2gether Diva Style&France'' podržali su i Francuski institut i HGK, a među uzvanicima se našao i turski ambasador Ahmet Tuta, domaćin našeg eventa u rujnu ''2gether Diva style&Turkey''.

>>Drugi u nizu modnih hapeninga Diva Coffee&Fashion Corner

>>Must have ovoga ljeta – tunika Saše Šekoranje!

Komentara 1

DU
Deleted user
15:47 01.07.2015.

I sto sad? Guraju nam ga u grlo dok nam to sve podmazivaju masnim i nezdravim sirevima i zaljevanjem sampanjcem ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije