Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lijepe i glatke

Mislili ste da znate obrijati noge? E, pa, ovo je 7 najčešćih grešaka koje radite

brijanje
Foto: Shutterstock
24.04.2014.
u 08:42

Lijepe, glatke noge jednostavno su "must", ali radite neško krivo ako ih brijete britvicom...

1. Brijete noge čim uskočite ispod tuša

Jasno je da želite to obaviti što prije, ali stručnjaci preporučuju da pričekate 15 minuta prije brijanja dok se tuširate ili kupate. Tako ćete omekšati dlake i otvorit će se folikuli. Ali, nemojte čekati više od 15 minuta jer će koža nakon toga nabubriti i otežati temeljito brijanje.

2. Brijete noge ujutro

A zapravo biste trebali navečer. Tako će vaše noge biti glađe jer će "otekline" splasnuti i dlake će se vratiti u folikule.

3. Brijete noge "na suho"

Ma koliko bili u žurbi, nikada nemojte brijati noge bez da ste stavili pjenu ili nešto što inače koristite za brijanje. Izbjegavajte noge mazati sapunom, to je čak i gora opcija nego brijanje "na suho". Regenerator za kosu bit će dobar izbor ako ste ostali bez hidratizirajuće kreme za brijanje.

Foto: Youtube/South Pasadena Police Department

4. Jednokratne britvice s jednom oštricom

Koristite se jednokratnim britvicama s jednom oštricom? To je ok ako ste na putu ili u hotelu pa se poslužite takvom britvicom. Ali, izbjegavajte kada god ste u mogućnosti. Kupite britvice s 4 ili 5 oštrica. Nakon njih će koža biti glađa jer temeljitije prelaze preko kože, posebice na području oko koljena i zglobova.

5. Predugo se koristite istom britvicom

"Jednokratne britvice" često ženama nisu jednokratne. Ponekad se koriste i tri, 10, 15 puta, sve dok se ne istupe. Ako ih dobro održavate i pazite na čistoću britvice, onda nema problema. Ali preporuka je staru zamijeniti novom nakon 10 upotreba jer, osim nastanka neugodnog crvenila na koži i prištića, može doći i do infekcije.

6. U kojem smjeru vučete britvicu

Iako se može činiti nevažnim, nije. Prve poteze britvicom po koži uvijek radite u smjeru rasta dlake da ih skratite, a tek zatim povucite u suprotnom smjeru. A ako imate osjetljivu kožu nemojte mijenjati smjer i dlake "izbrijavati". Tako uzrokujete iritacije, stvarate veće mogućnosti za porezotine i sl.

7. Ne posuđujte "mušku" britvicu

Znamo, kada je vaša "već na izmaku snaga", a vrijeme je za novo brijanje, nemojte potezati za partnerovom britvicom. Uvijek imajte spremne nove britvice, a ako ste ostali bez njih, suzdržite se dok ne odete u kupnju. Upravo zbog mogućnosti nastanka infekcija trebali biste izbjegavati uzimati tuđe britvice. Na koncu, ne znate kako i je li ih uopće dobro očistio.

>>Krijete li od vaših muškaraca svoje trikove za ljepotu?

>>Ovo su odgovori na pitanja o brazilskoj depilaciji koja se niste usudili pitati

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije