Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alma savjetuje

Birate li uvijek pogrešnu frizuru? Evo kakvu biste boju trebali imati prema obliku glave

Oblik lica i frizura
Foto: Subrina Professional
1/5
25.03.2015.
u 13:55

Volite li promjene na kosi, nosite ombre pramenove koji će savršeno odgovarati vašem obliku lica

Da, dobro ste pročitale – da bi kosa bila u skladu s licem, a promjena uspješna, važno ju je uskladiti s oblikom lica. Zvuči na prvu nevjerojatno, no ovo su trikovi kojima se služe svjetski poznati frizeri.

O čemu je riječ? Ukratko...

Imate li srcoliki oblik lica najprirodnije (i najseksepilnije) ćete izgledati s plavom bojom kose. Želite li biti tamnija, nosite svijetlosmeđu ili svijetlonarančastu boju kose. Volite li promjene na kosi, nosite ombre pramenove koji će savršeno odgovarati vašem obliku lica.

Ženama ovalnog oblika lica pristaje jednolično obojena kosa bez pramenova koji optički mogu produljiti ovaj oblik lica. Prilikom odabira boje, birajte prirodne boje – ne crnu i ne platinasto plavu koje će dodatno izduljiti ionako duguljasto lice. Idealne su boje za ovaj oblik lica srednje kestenjasta, medeno plava i narančasta boja.

Imate li četvrtasti oblik lica, djelovat ćete punije nego što jeste. Upravo zato optički suzite oblik lica tamnijom bojom kose – pristaje vam tamnosmeđa, tamnocrvena i crna. Volite li svjetliju boju kose, 'prošarajte' je pramenovima koji trebaju biti tamniji uz čelo i lice.

Okrugli oblik lica, u startu će izgledati duguljastije nosite li šiške. Boja kose neka bude tamnija, a osvježiti je možete pramenovima koji su svjetliji na gornjem dijelu kose, a tamniji na donjem!

Foto: Subrina Professional

Foto: Subrina Professional

Foto: Subrina Professional

Foto: Subrina Professional

Modne savjete potražite na Modnom almanahu.

>>Iskočite iz modnog sivila... Evo kako nositi - žuto!

>>Traper, majice s printom, čipka? Evo što će se nositi ovog proljeća

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije