navigacija Moda & ljepota 5
manji udarac na džep

Balmain lansira novu, pristupačniju kolekciju

Kada je prije nekoliko mjeseci objavljeno da Balmain pokreće jeftiniju kolekciju, pitanje koje je bilo na svačijim usnama bilo je: "Koliko će stajati obična majica?"

Foto: WWD

Prva kolekcija Pierre Balmain (kako je odlučeno da će se zvati jeftinija linija) za proljeće i ljeto 2012. u trgovine će stići u prosincu, prenosi portal WWD. Cijene će biti u rasponu od 172 američka dolara za majicu kratkih rukava do 1291 dolar za večernje haljine. Iako su ovi iznosi daleko od onih u Zari ili H&M-u, bez ikakve su sumnje  mnogo pristupačniji od glavne Balmainove linije.

Pierre Balmain obuhvaćat će mušku i žensku kolekciju, a modna kuća cilja na međunarodno tržište – planiraju se otvaranja trgovina u Hong Kongu, Parizu i Rimu.

Olivier Rousteing, nasljednik bivšeg glavnog dizajnera Christophea Decarnina, neće biti izravno uključen u stvaranje ove linije. Balmainov direktor Alain Hivelin rekao je WWD-u da je Pierre Balmain "nov i različit brend koji je inspiriran uspjehom i poviješću ove velike modne kuće, no nudi proizvode i imidž koji odgovara potrebama i željama današnjeg tržišta."

Ako je suditi po slikama koje su zasad dostupne, Pierre Balmain definitivno je "rokerskija" verzija Balmainove glavne linije – prevladavaju koža i traper.

 

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 ocjena)
Ispravi pogreške

Ključne riječi

Komentari

Registracija