Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što je mit, a što istina

Ako kosu šišate češće, brže će rasti? Otkrivamo mitove o - kosi!

kosa
Foto: Thinkstock
24.02.2015.
u 15:46

Ono što možete učiniti za zdravlje vaše kose je da pazite na prehranu i jedete namirnice bogate proteinima i omega 3 masnim kiselinama.

Ako ste žena onda je kosa zasigurno jedan od vaših najjačih aduta.

Čak i ako nije, žene posvećuju posebnu pozornost njezi kose.

Pritome se vode i nekim mitovima koji su ostali uvriježeni kada je riječ o ljepoti kose.

MIT: Hoće li kosa brže rasti ako je češće šišamo?

Istina: Kosa u prosjeku raste oko centimetar i pol svaka 4 tjedna, tvrdi Jae Cardenas, iz frizerskog salona Sally Hershberger u New Yorku kojeg obilaze slavni i poznati. Podrezivanje kose svakih dva tjedna neće ubrzati proces da kosa raste brže.

Ali podrezivanje vrhova svakih šest do osam tjedana pomoći će  u održavanju izgleda zdrave kose i spriječiti pucanje vrhova, tvrdi Nicole Cichocki, stilistica. Ono što možete učiniti za zdravlje vaše kose je da pazite na prehranu  i jedete namirnice bogate proteinima  i omega 3 masnim kiselinama.

MIT: Ako iščupate sijedu vlas, izrast će ih više sijedih

Istina: Ako vidite sijedu vlas i iščupate je, neće vam narasti novih 10 sijedih zbog te jedne. Ali čupanje vlasi može oštetiti folikule.  i spriječiti da na istom mjestu naraste nova vlas. Zato, nemojte čupati sijede vlasi.

MIT: Vezanje mokre kose u rep oštetit će kosu

Istina: Ako vežete kosu u rep dok je još vlažna/mokra neće se ošteti, već će je može i ojačati ako koristiti dobre proizvode za kosu.

>>Ovi šamponi sadrže inteligentni ‘mineralni magnet’. Evo o čemu je riječ

>>Ovo su najbolji šamponi za svaki tip kose

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije