Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UF...

6 užasnih infekcija koje možete 'zaraditi' šminkanjem

Puder
Foto: Shutterstock
1/4
11.02.2016.
u 12:00

S make-up proizvodima trebamo biti oprezni i pratiti upute za korištenje i čuvanje kako se ne bismo "borili" s nekom od infekcija. A one znaju imati jako neugodne simptome...

Besprijekorna koža, duge i guste trepavice, prekrasne usne...

Rijetke su one sretnice koje to imaju prirodno, cijeli "paket". Gotovo da je i nemoguće u današnje vrijeme pronaći djevojku koja nema u svojoj torbici barem neki make-up proizvod. 

Ipak, s make-up proizvodima trebamo biti oprezni i pratiti upute za korištenje i čuvanje kako se ne bismo "borili" s nekom od infekcija. A one znaju imati jako neugodne simptome...

Bakterijski konjunktivitis

Bakterijski konjunktivitis najčešće je izazvan bakterijama koje se inače nalaze na rubovima i koži kapaka. Simptomi bakterijskog konjunktivitisa uključuju bolove u oku, otok, crvenilo i iscjedak iz oka žutozelene boje. Liječi se antibiotskim kapima i mastima za oči.

Stafilokokne infekcije

Stafilokokne infekcije mogu se pojaviti na bilo kojem dijelu tijela, od kože, očiju i noktiju do unutrašnje srčane ovojnice. Simptomi su različiti, ovisno o tome gdje se razvila infekcija, a može se proširiti na okolno tkivo ili, preko krvi, u udaljene unutrašnje organe, kao što su srce ili bubrezi, gdje može postati opasna po život.

Ječmenac

Ječmenac i chalazion su kvržice unutar ili uz rub očne vjeđe. Ovo stanje može biti bolno ili iritirajuće, ali rijetko kada je ozbiljno. U većini slučajeva će se povući bez liječenja. Chalazion je vrsta očnog ječmenca, koji je prešao u kroničan oblik. U većini slučajeva je veći i ne boli.

Alergije

Osip, svrbež i nadraženost kože najčešći su simptomi alergijske reakcije uzrokovane uporabom starih kozmetičkih proizvoda koji mogu biti pravo "leglo bakterija". 

Herpes

Jedno od pravila kod make up-a je: nemojte ga dijeliti s drugima. Čak i ako osoba kojoj posuđujete svoje sjajilo za usne ili ruž nema vidljivu infekciju, vi je ipak možete dobiti. Nije opasna, ali ima neugodne simptome kojih ćete se rješavati i po nekoliko dana. 

Akne

Nastaju zbog začepljenih pora na koži lica. Masnoće, bakterije i mrtve stanice kože lako mogu izazvati akne i upale, posebice ako koristite "mokre proizvode" za kožu lica poput tekućih pudera ili primera. Uvijek pazite na datum valjanosti ovakvih proizvoda i čistite lice prije spavanja kako vam naneseni proizvodi ne bi i tijekom noći blokirali pore i tako lako uzrokovali infekciju. 

>>Ovako izgledaju Victoria's secret anđelice bez make-upa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije