Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
e, da...

4 modne pogreške koje radite, a od kojih druge boli glava

Modne pogreške
Foto: Instagram
1/2
26.07.2016.
u 10:09

Zasigurno imate neki svoj omiljeni brend i dizajnera odjećom, ali ako imate sve na sebi od samo jednog, izgledat ćete kao hodajuća reklama. A nitko vam nije platio honorar za to.

Zasigurno ste barem jednom u životu bile buntovnice i odlučili biti "drukčije od drugih", pokazati neki svoj stil i ne slijediti slijepo modna pravila koja ostali slijede. 

Ipak, neka pravila kod odijevanja su tu s razlogom, zapravo, svako, a ovo su neka od njih koja ne biste trebali kršiti. 

Nosite jednog dizajnera od glave do pete

Zasigurno imate neki svoj omiljeni brend i dizajnera odjećom, ali ako imate sve na sebi od samo jednog, izgledat ćete kao hodajuća reklama. A nije vam nitko platio honorar za to. I nerijetko ne izgleda lijepo. Imati stila ne znači uskočiti u sve od nekog dizajnera nego znati svaki komad uklopiti u izabrani stajling i kreirati svoj. 

Nosite odjeću koja vam se skoro taman. Ali nije...

Ako imate plan stesati liniju pa na rasprodaji kupite koji omiljeni modni komad broj manji, odlična investicija. Iako će vam to biti dodatna motivacija da izgubite pokoji kilogram viška i što prije uskočite u prekrasnu haljinu manjeg broja koju ste platili gotovo 70 posto manje od pune cijene, ako ste nestrpljivi i odmah je nabacite na sebe, napravili ste kontraefekt. Lijepi komad odjeće neće na vama izgledati lijepo ako vam ne pristaje. Premala odjeća odličan je mamac za komentare osoba na terasama kafića dok vi ponosno paradirate u omiljenoj haljini nadajući se da ste dovoljno duboko udahnuli da skrijete trbuh. 

Odjeća s mrljama

Ako je vaša omiljena tunika ili traper jakna zauvijek obilježena nekom mrljom koja u punoj svojoj snazi pokazuje ustrajnost na tom komadu tkanine, morat ćete se oprostiti s njom i raskinuti "zajedničke" izlaske u grad. Mrlje i prljavi rubovi kragni od pudera, primjerice, jako su upečatljivi i privući će pozornost koju niste htjeli privući. Odnesite umrljani komad na kemijsko čišćenje, a ako zaista vašoj odjeći nema spasa, budite kreativni i preko mrlje zašijte cvijet, pom-pom ili neku trendi aplikaciju. Osim što ćete riješiti problem, dodat ćete dozu osobnosti na ono što nosite. 

Krivi izbor, krivo vrijeme

Ma koliko željeli biti u trendu i uvijek izgledati glamurozno, vodite se onom: manje je više. Na piknik nemojte ići u haljini. Znamo, temperature su preko 30 stupnjeva i gledate da na sebe nabacite nešto što laganije. Haljina nije dobar izbor za boravak u prirodi, ma koliko mislili suprotno. Ako idete na neku zabavu u gradu gdje su svi ležerno odjeveni, nemojte šokirati prisutne i plijeniti pažnju na sebe krivo odabranom odjećom. Večernja haljina i vrtoglavo visoke štikle nisu dobar odabir za šetnju uz more ili neki ljetni koncert, ma koliko se vi u toj kombinaciji osjećali privlačno i seksi. 

>>9 najružnijih i najbizarnijih kreacija haljina

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije