Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRALJICA TURNIRA

Mlada malvazija Franca Cattunara najbolje - vino 25. Vegeta Croatia Opena

VINO UMAG
Foto: PIXSELL
27.07.2014.
u 23:59

Predsjednik Hrvatskog sommelier kluba Franko Lukež istaknuo je da je tijekom šest dana u degustacijama sudjelovalo čak 180 ljubitelja istarskih vina

 

Teško je bilo i ove godine odlučiti koje je vino od onih predstavljenih na degustacijama "Skrivene čari istarskih vina"  u sklopu  Istria Goumeta na  25. Vegeta Croatia Openu  najbolje. Svako vino nosi svoju priču, dio duše vinara koji ga je njegovao, pretakao, krstio ga...   Istria Gourmet Festival mjesto je gdje se istarski terroir predstavlja širokom krugu ljubitelja dobrog života, manifestacija koja afirmira svu raskoš Istre. Sudionicima radionica 'Skrivene čari istarskih vina' u Umagu stručnu pomoć pruža sommelier HSK-a Sandi Paris, upoznavajući ih s profesionalnim svijetom kušanja vina. U sklopu svakog kušanja, prilagođenom profesionalnom metodom ocjenjivanja sudionici su bodovali izgled, miris i okus vina, birajli dnevne tematske vinske pobjednike, te u konačnici odabrali najbolje ocijenjeno ATP vino.

Pobjednik vinskih degustacija „Skrivene čari istarskih vina“ i ATP vino za 2014. godinu je mlada malvazija vinara Franca Cattunara iz Brtonigle. Pobjedničku statuu Cattunaru je posljednjeg dana 25. Vegeta Croatia Opena uručio pokrovitelj turnira, predsjednik Republike Ivo Josipović. Cattunarova mlada malvazija pobijedila je drugoga dana degustacija, u utorak, a konačni pobjednik postala je zato što je dobila najviše glasova sudionika degustacije, čak 72 posto. Predsjednik Hrvatskog sommelier kluba Franko Lukež istaknuo je da je tijekom šest dana u degustacijama sudjelovalo čak 180 ljubitelja istarskih vina. Po uručenju priznanja, predsjednik Josipović rekao je da je ono što zna o vinu naučio upravo u Umagu i Istri. „Vinarstvo je ovdje važan dio ukupnog turističkog proizvoda, a dobro vino nije lako napraviti. Nadam se da će već sada izvrsna istarska vina sljedeće godine biti još bolja“, poručio je predsjednik Josipović. Govoreći o umaškom turniru, rekao je da svake godina dolazi kako bi dao potporu našem turizmu, jednoj od navažnijih gospodarskih grana. „Ovo je zaista vrhunski sportski, kulturni i turistički događaj, na kojem vidimo kako se najbolji mogući način spajaju te djelatnosti. Umag je postao proizvod koji je prepoznatljiv i daleko izvan Hrvatske“, rekao je pokrovitelj turnira, predsjednik Republike Ivo Josipović.  

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije