Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gojko Drljača
Autor
Gojko Drljača

Mitrović s jahtom izgubio i kompas

mitrović (1)
Ivo Čagalj/Pixsell
08.08.2011. u 12:00

Nakon što su mu zaplijenili jahtu srpski medijski tajkun prometnuo se u balkanskog Goebbelsa i na TV Pinku gura govor mržnje. Opijati?

Hajka koju je na Hrvatsku pokrenuo srpski medijski tajkun Željko Mitrović posljedica je zaista prestrogog ili, bolje rečeno, drakonskog kažnjavanja vlasnika TV Pinka. Mitroviću su hrvatski carinici razrezali dažbine teške oko dva milijuna eura navodno samo zbog toga jer je skiper na Mitrovićevoj jahti bio hrvatski državljanin.

Uz to, hrvatske institucije požurile su dati Mitrovićevu jahtu na javnu dražbu. Praktično nema Srbina pa ni Hrvata koji nije pomislio kako u takvim potezima hrvatskih vlasti ima nešto pretjerano i sumnjivo, pogotovu ako uzmemo zdravo za gotovo veći dio onoga što tvrdi sam Mitrović, tj. da njegova jahta nije bila nikakav sudionik crnog čartera te da je on sam jedna od rijetkih osoba na kojima je trenirana takva razina carinske strogoće.

Međutim, odgovor Željka Mitrovića na poteze hrvatskih institucija izgubio je niti poveznice sa zdravim razumom, s normalnim i logičnim ponašanjem nekoga tko, valjda, sam sebe smatra uglednim poduzetnikom koji je gajio dobre odnose s Hrvatskom i Hrvatima.

Reakcija Željka Mitrovića bila je potpuno nekontrolirana, čak pomalo histerična, shizofrena. Ponaša se kao čovjek koji je zbog nečega već pukao na živce pa ima nekontrolirane ispade bijesa i u situacijama kad bi mu bilo najmudrije zadržati samokontrolu. Mitrović je, naime, iskoristio svu svoju medijsku moć i utjecaj jednog regionalnog medijskog mogula da kroza svoje medije počne gaditi Hrvate i Hrvatsku.

Umjesto da krene u žestoki obračun s pojedinim hrvatskim institucijama i navodnim nepravdama koje su mu počinile, Mitrović je na TV Pinku pokrenuo neviđenu svinjariju. Njegove informativne emisije najednom tvrde da je Todorićeva tuna čisto smeće. Jedemo je već neko vrijeme moja djeca, supruga i ja i ne možemo reći da je baš kao Rio Mare, ali je dva-tri puta jeftinija i skroz je OK. Pozvao je Mitrovićev “novinar” i na nekupovanje proizvoda u Todorićevu trgovačkom lancu u Srbiji. Što fali Idei? Rekli su na njegovoj televiziji da Hrvati maltretiraju goste iz Srbije. Poručili su, naravno, da su hrvatski generali zločinci. Ukratko, Mitrović je svojem medijskom carstvu naredio da se upusti u akcije koje su u svojoj srži čista, nepatvorena gebelsovština; u priče u kojima postoji zrno istine dodaju pretežitu količinu gnjusnih laži koja će podilaziti najnižim porivima masovne publike, a sve u cilju ostvarivanja svoga cilja.

Tako nešto beskrupulozno, neodgovorno i opasno ne može si priuštiti nitko, a kamoli tako moćan i utjecajan medijski magnat. Koliko je ludilo Željka Mitrovića najbolje govori podatak da iz svoje sapunice sada izbacuje lika koji se zove Hrvoje. Misli li Željko Mitrović da je mudro pustiti duha iz boce i buditi govor mržnje?

Zasad je dojam da Mitrović uopće ne misli nego mu se, valjda, čini da demonstrira moć balkanskog medijskog Cezara. Mitroviću se, koji je dugo izgledao kao jedan “cool” lik, dogodilo da se preko noći spustio na razinu osobe za koju će sada mnogi pomisliti da su mu moždane ganglije i živce spržili raznorazni opijati te stoga želi da cijenu zapljene njegove jahte plati jedan cijeli narod, umjesto da je samo pustio svoje odvjetnike da odrade posao.

Ključne riječi

Komentara 21

KT
Karika Tura
12:17 08.08.2011.

Brate mili vi mediji ste totalno u banani! Ostavite se više tih prolupanih Srba i učinite si uslugu - povečajte gledanost, slušanost i čitanost! Jednom će i hrvatska politika dobiti z bog istog bumerang u glavetinu ali tko njih ionako ebe !Vidjeti će oni svi sad na izborima - jadna im majka svima redom.

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
13:54 08.08.2011.

a kad su srbi mislili? srbi misle onom stvari. da oni imaju čime drugim misliti, ne bi se dogodio vukovar. možda mitrović postavi balvane na dunavu?! ah, što bi nas kosnuo!

DO
doktorica
07:40 09.08.2011.

bolje mu je da se pozabavi svojim računima i dugovima......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?