Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.10.2012. u 12:00

Čak 40 posto mladih koji su bili uključeni u tu mjeru nije se vratilo u evidenciju nezaposlenih, kazao je Mrsić, ali je priznao da „se ne zna gdje su sada i što se točno s njima dogodilo“

Mirando Mrsić, ministar rada, govoreći u Saboru o mjerama aktivne politike zapošljavanja, pohvalio se da su mjerom stručnog osposobljavanja za rad kroz stjecanje radnog iskustva bile obuhvaćene 7393 osobe. Čak 40 posto mladih koji su bili uključeni u tu mjeru nije se vratilo u evidenciju nezaposlenih, kazao je Mrsić, ali je priznao da „se ne zna gdje su sada i što se točno s njima dogodilo“. Tri tisuće osoba netragom mu je nestalo, a gdje su – ne zna se. Glavno da ih nema na birou i da ne kvare ionako porazne Mrsićeve statistike.

Rezidencija propada jer se Jurici nije sviđala

Joško Paro, hrvatski veleposlanik u SAD-u, boravi u unajmljenom stanu u Washingtonu čiji najam mjesečno stoji 7000 dolara jer je službena rezidencija u derutnom stanju, otkriva Globus. Rezidencija kupljena 1998. za 1,3 milijuna dolara počela je propadati u vrijeme bivšeg veleposlanika Nevena Jurice kojem se „nije sviđala i nije ju volio“ pa nije u njoj ni živio. Juričina nasljednica Kolinda Grabar-Kitarović bila je u političkoj nemilosti pa nije mogla dobiti sredstva za održavanje rezidencije i na kraju je podrum poplavljen, instalacije dotrajale, a prostorije prekriva plijesan. Ne sviđa nam se i ne volimo takav odnos prema državnoj imovini.

Jedan potpis u HAC-u čekali puna četiri mjeseca

Branko Mihajlov, direktor švedske tvrtke IKEA za Hrvatsku, požalio se u Jutarnjem da je ovo jubilarna dvadeseta godina otkako pokušavaju otvoriti svoj centar za Hrvatsku. Bilo je tu svega, objašnjava Mihajlov, ali Šveđane je najviše začudilo to što su na samo jedan potpis od Hrvatskih autocesta morali čekati više od četiri mjeseca. Istina, ovi u HAC-u su spori, ali sigurno bi bili još sporiji da ne kupuju brze i skupocjene službene automobile.

Hrvatska ima samo 1013 udruga branitelja

Vlado Košić, sisački biskup, kaže da se „zaprepastio kada je čuo koliki je broj braniteljskih udruga, a ima ih 1013“. Ne treba se tome čuditi ako imamo 500.000 branitelja, dakle na svakih 500 – jedna udruga.

Komentara 4

OB
-obrisani-
18:06 19.10.2012.

Čak 40 posto mladih koji su bili uključeni u tu mjeru nije se vratilo u evidenciju nezaposlenih, kazao je Mrsić, ali je priznao da „se ne zna gdje su sada i što se točno s njima dogodilo . Dati mu jednu ovcu čuvati. Jer bi sa dvije ovce moglo doći do divergencije, tj. 50% stada bi moglo nestati.

OB
-obrisani-
18:11 19.10.2012.

Joško Paro, hrvatski veleposlanik u SAD-u, boravi u unajmljenom stanu u Washingtonu čiji najam mjesečno stoji 7000 dolara.. . Je li to onaj Paro koji je, zajedno sa Dobranovićem, predsjednika Tuđmana obmanuo prilikom potpisivanja sporazuma u BiH i dao mu lažne podatke o granici kod Neuma?

OB
-obrisani-
18:18 19.10.2012.

Je li to taj Paro, bivši predstojnik Josipovićevog ureda? . "Tuđman jest potpisnik lošeg sporazuma, ali tekst sporazuma za koji su mu jamčili da je sjajno pripremljen složili su, kako svjedoči Mate Granić, Joško Paro i Željko Dobranović. Kad je nakon potpisa sporazuma dobio informacije iz kojih se detaljno vidi što je potpisao, Tuđman nalaže da se ratifikacija zaustavi. Ako Tuđman nije znao detalje, a jasno mu je rečeno da su svi naši interesi zaštićeni, Paro je morao znati što se potpisuje, zar ne? Ali i ministar vanjskih poslova Mate Granić! Više je nego zanimljivo da je Joško Paro bio glavni operativac i pri potpisivanju sramnog Račanova parafa s Drnovšekom, a upravo je nevjerojatno da je Paro bio glavni operativac i pri potpisivanju graničnog sporazuma s Crnom Gorom, najgoreg od svih graničnih sporazuma koje smo potpisali." (Tihomir Dujmović : Bože, čuvaj Hrvatsku 
i njezine granice!)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?