Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DHK

Mihalić i Katunarić u borbi za predsjednika

19.05.2002.
u 00:00

ZAGREB - Za novog predsjednika Društva hrvatskih književnika na jučerašnjem su predizbornom zboru DHK kandidirani pjesnik i sadašnji predsjednik DHK Slavko Mihalić, te pjesnik i prozaik Dražen Katunarić.

Mihalića je predložio Upravni odbor DHK, a njegovu ekipu čine i dosadašnji potpredsjednici Veljko Barbieri i Anđelko Novaković. Katunarića je predložila pjesnikinja i kritičarka Tea Benčić Rimay, a sam je Katunarić, inače i urednik "Europskoga glasnika", potpredsjednik hrvatskog PEN-a te urednik Knjižnice DHK za svoje potpredsjednice predložio Teu Benčić Rimay i pjesnikinju Andrianu Škuncu.

Na prijedlog da bude prvi čovjek književničke udruge, novoizabrani akademik Ante Stamać, koji je bio predsjednik DHK u dva mandata, rekao je da tu funkciju ne bi preuzeo ni pod kojim životnim okolnostima, posluživši se i riječima "radije u grob". Otpao je i prijedlog da predsjednik bude Veljko Barbieri, jer predlagateljica nije imala njegovu pismenu dozvolu. Za Upravni odbor predloženo je tridesetak imena, od Zvonimira Mrkonjića, Željke Čorak i Ivana Aralice do Delimira Rešickog i Gorana Rema. Izborna Skupština najavljena je za 23. lipnja.

D. Derk

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije