Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIMARA

Metalni snovi s mističnog Islanda

05.06.2003.
u 00:00

Fotomonografija "Metal Dreams" koju su zajednički realizirali Thelma Herzl i Damir Hoyka preksinoć je promovirana u muzeju Mimara. Austrijska umjetnica porijeklom s Islanda i naš poznati fotograf prije dvije godine slikali su prirodne ljepote tog mističnog otoka. 21 dan njih dvoje istraživali su islandske znamenitosti koje su odlučili ukoričiti u monografiju.

- To je land-art projekt u kojem smo napravili 56 slika i objavili ih pod imenom "Metal Dreams". Island smo odabrali jer je to njena domovina pa smo imali sve preduvjete za rad i djelovanje - rekao je Damir Hoyka.

Fascinantne fotografije snimljene su u ljeto 2001., a olakotna okolnost bila je i to što je na Islandu trajao vječni dan.

- Planiramo raditi oko Udbine, no sve je to u fazi pripreme i zahtijeva mnogo novca - govori Hoyka.

Među mnoštvom poznatih, Hoyki su došli čestitati Lazo Goluža sa suprugom Majom Jurković, Vladimir Kočiš Zec, Husein Hasanefendić Hus, Ines Preindl, Jasmina Hadgha te brojni partneri i prijatelji. Zadovoljstvo konačnim produktom nije krila ni Thelma Herzl ističući kako je s Hoykom pronašla zajednički jezik, a to je rezultiralo ovom odličnom monografijom. (Zo. Š.)

Zoran Šabić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije