Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne propustite

Priča o odrastanju, ljubavi i nezaboravnim avanturama

Gradovi na papiru
VL
21.11.2016.
u 15:46

Roman popularnog autora Johna Greena donosi nam priču o neobičnom prijateljstvu između divlje Margo i stidljivog Quentina

John Green, omiljeni autor mlađe populacija, donosi nam romane prepune lucidnih dijaloga, klimavih autoriteta, povremenog pijančevanja, prvih, krhkih ljubavi i srceparajućih zapleta. Green je svojim romanima najavio novo zlatno doba suvremene, realistične teen fikcije koja je preuzela vodstvo nad knjigama o mladim čarobnjacima, svjetlucavim vampirima i distopijskim heroinama, koja je trajala više od desetljeća.Gotovo svi Greenovi romani su se našli na ljestvici najprodavanijih naslova New York Timesa, a po mnogima se snima, ili je već snimljen, film.

Jedna od njegovih najpopularnijih knjiga je roman Gradovi na papiru. To je priča o odrastanju protagonista, Quentina "Q" Jacobsena u kojem sa svojim prijateljima traga za misterioznom i mušićavom Margo Roth Spiegelman.

Quentin Jacobson od djetinjstva je zaljubljen u lijepu i pomalo divlju Margo Roth Spiegelman, no ona je za njega oduvijek bila zagonetka: nitko nije bio tako hrabar i odlučan kao ona, ali nitko ne bi iznenada postao tako hladan i nepristupačan. Ništa se nije promijenilo ni kada su poodrasli.

Stidljivom Quentinu preostalo je jedino da živahnu i školskim legendama ovjenčanu Margo obožava izdaleka.

Tako je bilo sve dok mu jedne večeri nije zakucala na prozor i zatražila da s njom pođe u cjelonoćnu osvetničku akciju. Nije ju mogao odbiti. U jednoj noći Quentin odbacuje sve svoje strahove i postaje dio Margoina univerzuma. Nakon te sasvim otkvačene i nezaboravne zajedničke noći Margo već sutradan nestaje. Da bi je pronašao, Quentin mora svoj život postaviti naglavce i slijediti tragove koje je Margo ostavila i za koje vjeruje da će ga odvesti k njoj. Uvijek enigma, Margo za Quentina sada postaje misterij i sve se jasnije nameće pitanje: Tko je prava Margo?

U prodaji na svim kioscima za samo 49,90 kn. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije