Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PREOKRET!

Ustavni sud poništio rezultate izbora za gradonačelnika Belišća!

Dinko Burić
Patrik Macek/PIXSELL
11.06.2013.
u 18:36

Poništene su odluke Županijskog izbornog povjerenstva kojima su važećima utvrđena dva listića koje je gradsko izborno povjerenstvo smatralo nevažećima. Upravo ta dva listića ŽIP je pribrojio Huisu.

Ustavni sud poništio je rezultate izbora za gradonačelnika Belišća te će građani ponovno na birališta na dva biračka mjesta i to već iduće nedjelje, 16. lipnja.

Saborski zastupnik HDSSB-a Dinko Burić za samo je jedan glas, podsjetimo, izgubio bitku za gradonačelnika, a pretekao ga je HDZ-ov Dinko Huis. Iako je u izbornoj noći, 2. lipnja, razlika bila četiri glasa u Huisovu korist, HDSSB je tražio novo brojenje pa je ona smanjena na ipak nedovoljan broj da Burić sjedne u gradonačelničku fotelju. Glavaševa je stranka potom uložila žalbu Ustavnom sudu koja je, kako se ističe, dijelom prihvaćena.

Poništene su, naime, odluke Županijskog izbornog povjerenstva kojima su važećima utvrđena dva listića koje je gradsko izborno povjerenstvo smatralo nevažećima. Upravo ta dva listića ŽIP je pribrojio Huisu.

– Drago mi je da je Ustavni sud potvrdio postojanje nepravilnosti. Pozivam sve Belišćane da se odazovu ponovljenim izborima. Prihvatit ću odluku kakva god bila volja birača – kratko je komentirao Burić.

Odlukom su pak iznenađeni u izbornom stožeru Dinka Huisa. – No, odluku poštujemo kao i sve dosad jer treba biti principijelan, počevši od samih sebe. Uvjereni smo da ćemo i na ponovljenim izborima pokazati da smo mi prvi izbor građana te kako će nam ukazati povjerenje. Vjerujem da će ova odluka privući i one glasače koji se nisu izjasnili ni u prvom ni u drugom krugu. Mislim da sada uviđaju koliko je njihov glas bitan – poručili su.

>>Burić: Žalit ću se Ustavnom sudu zbog izbornog inženjeringa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije