Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odbio hdz

Davor Štern, bivši HDZ-ov ministar, kandidat je na listi Milana Bandića

'10.07.2011., Dubrovnik - Svecano otvorenje 62. Dubrovackih ljetnih igara. Milan Bandic. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL'
'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
28.04.2013.
u 09:33

Nisam nikad bio bahat, no rođen sam u Zagrebu, gradu koji volim i koji po mom mišljenju zaslužuje najbolje ljude..., kaže Štern kandidat na Bandićevoj listi za predsjednika Skupštine grada Zagreba

Davor Štern opet dokazuje – uvijek je spreman iznenaditi. Bivši naftaš u Ini i Rusiji, bivši ministar gospodarstva, poduzetnik, poslovni savjetnik strancima, počasni konzul Filipina u RH, glazbenik, govornik pet jezika (i hebrejskog), suvlasnik prvog bolničkog hotela u nas (na Rebru) – ulazi opet u političku borbu, sudjeluje na svibanjskim lokalnim izborima i ulazi u tim aktualnog gradonačelnika Milana Bandića! Bit će visoko plasiran na Bandićevoj listi i kandidat je za – predsjednika Skupštine. – Dogovorili smo se da ulazim među prvih pet na listi i, ako se stvore uvjeti, vodit ću zagrebačku Gradsku skupštinu – potvrđuje Štern za Večernji list.

Pregovori s HDZ-om

Ovim "aranžmanom" ujedno će biti ispunjena i njegova želja da pomogne rodnom gradu. Prije nekoliko mjeseci o angažiranju iskusnog menadžera i biznismena razgovarao je i vrh HDZ-a, no kao nepremostiva prepreka pojavila se želja HDZ-a da im Štern bude kandidat za gradonačelnika.

– To nikako nisam želio, ne bih imao izgleda za pobjedu, a za tu funkciju treba netko s toliko energije da može za grad raditi 18 sati dnevno – objašnjava Štern. Potom je postojala ideja da ga HDZ "gurne" za kandidata za predsjednika Zagrebačkog holdinga, no i tu je Štern bio realan.

Teške operacije

– Bilo bi to možda dobro za Holding, ali ne za mene. Tu se, pak, radi 24 sata – kazao je. Štern je, naime, prošao dvije teške operacije prije nekoliko godina i nije mu preporučljiv angažman "za mladića". Kaže da je ionako imao problema sa suprugom koja bi ga, kao i djeca, željeli vidjeti bezbrižnog, a ne "pod naponom". No, Štern spada u one koji se ne mogu umiroviti. Pa tako sada sebe vidi kao iskusnog savjetnika i nadzornika, a funkcija predsjednika Skupštine čini mu se idealna s obzirom na njegov životopis. Rezultat na izborima ne može prognozirati, no kaže da Bandićeva lista, u odnosu na druge, stoji jako dobro, jer se radi o "učinkovitoj i vjerodostojnoj ekipi". Koji mu je motiv? – Ne želim zvučati arogantno, jer bahat nisam nikada bio, no rođen sam u Zagrebu, gradu koji volim i mislim da ovaj grad zaslužuje najbolje ljude... Svoju sam djecu dugo odgovarao i uvjerio ih da ne odlaze iz Hrvatske, a sada imam i petero unuka i stalo mi je da cijela moja obitelj ostane ovdje živjeti i raditi. Mogu, dakle, samo obećati svim Zagrepčanima: želim i pridonijet ću da nam djeca i unuci ostanu u Zagrebu i ne moraju svoju sreću i blagostanje tražiti izvan našeg grada – poručuje Štern.

>> Bandića štiti V grupa, nitko ne želi otkriti 
tko je i koliko plaća

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije