Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predaja dužnosti

Alojz Tomašević preuzeo kormilo Požeško-slavonske županije

Tomašević (1)
Foto: Dušan Mirković/Pixsell
1/4
06.06.2013.
u 18:33

- Želim imati izvrsnu suradnju sa svim gradonačelnicima i načelnicima bez obzira iz koje stranke dolaze da bi našu županiju učinili boljom i kvalitetnijom za život - poručio je Tomašević.

Marijan Aladrović, dosadašnji župan Požeško-slavonske županije danas je predao vlast novoizabranom stranačkom kolegi Alojzu Tomaševiću.

- Bit će mu puno lakše nego meni jer je situacija financijski mnogo bolja nego prije četiri godine. Tada je županija bila opterećena sa 107 milijuna kuna dugovanja, a danas je taj dug 57 milijuna kuna. Osim toga uskoro će Hypo banka Županiju prebaciti iz kategorije rizičnih klijenata u normalne - rekao je župan Aladrović koji se nakon četiri godine vraća u požešku podružnicu Hrvatskih šuma gdje bio upravitelj, a sada će, kako kaže, uzeti bilo koji posao koji odgovara njegovoj kvalifikaciji. Dodao je da je zadovoljan s onim što je napravljeno na području županije uz napomenu da su mu to ujedno bile i četiri najteže godine u njegovoj poslovnoj karijeri.

Novi župan Tomašević zahvalio je svom prethodniku što je u protekle četiri godine županiju reorganizirao i konsolidirao. Isto tako je kazao da će se kontinuitet u upravljanju županije osjetiti i preko dva dožupana Ferdinanda Trohe i Željka Jakopovića koji su tu dužnost obavljali i u prošlom mandatu.

- Ovo je za mene novi iskorak i izazov u karijeri. Vjerujem da ćemo u ovom mandatu učiniti barem malo više kako bi ovu županiju pomakli. Nastojat ćemo koristiti sve one fondove iz EU za razvoj županije. Imam dovoljno i volje i energije za rad. Želim imati izvrsnu suradnju sa svim gradonačelnicima i načelnicima bez obzira iz koje stranke dolaze da bi našu županiju učinili boljom i kvalitetnijom za život - poručio je Tomašević.

Umirovljeni brigadni general prije rata je desetak godina radio kao konobar u Požegi, a onda je kao dragovoljac otišao u rat. U oružnim snaga Hrvatske vojske Tomašević je obnašao niz odgovornih dužnosti. Između ostalog u dva navrata je bio zapovjednik požeške vojarne i središta, Učilišta kopnene vojske i dočasničke škole u Jastrebarskom. A do odlaska u mirovinu prije godinu dana bio je načelnik Stožera Hrvatske kopnene vojske u Karlovcu.

>> Nakon 11 godina SDP izgubio vlast u Požegi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije