Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Znanstvenici otkrili zašto žene padaju na zločeste muškarce

muškarac
Foto: Thinkstock
14.11.2015.
u 13:55

Nova studija pokazala je da žene padaju na devijantno ponašanje jednostavno zato što ih takvo ponašanje fascinira

Oduvijek je poznato da žene padaju na zločeste dečke, no nikada do sada u potpunosti nije razjašnjeno zbog čega se to događa. Osobe s patološkom osobnosti navodno su puno atraktivnije suprotnom spolu. Do tog zaključka došla je nova studija objavljena u časopisu Scientific American koju su znanstvenici iz klinike u Barceloni proveli na tisuću heteroseksualnih muškaraca i žena sa širokim spektrom patoloških osobina ličnosti. 

Osim analize osobnosti ispitanici su znanstvenicima morali otkriti i broj svojih dosadašnjih partnerima, ali i koliko su uspješni u svojoj karijeri

Istraživanje je pokazalo da neurotični i bezobzirni muškarci, ali i žene u pravilu imaju više partnera i djece, dok samo opsesivno-kompulzivni muškarci uspijevaju održati dugogodišnju vezu.

Voditelj studije Fernando Gutiérrez smatra da je razlog tome materijalne prirode. -Osobe s opsesivno-kompulzivnim poremećajem više zarađuju i imaju uspješnije karijere od ostalih- kaže Gutiérrez.

Ono što još više iznenađuje je činjenica da su neurotične žene bile uspješnije u dugoročnim ljubavnim odnosima unatoč tome što su nestabilne, anksiozne i nesigurne. 

Gutiérrez vjeruje da žene vole devijantno ponašanje jednostavno zbog toga što ih takvo ponašanje fascinira.

-Dok su muškarci (s patološkom osobnosti) sebični, nepromišljeni, buntovni i skloni su kršenju pravila, oni su u isto vrijeme i hrabri, drski, neovisni i puni samopouzdanja- smatra Gutiérrez.

Naravno, i ova studija ima svoja ograničenja s obzirom da su ispitanici mogli lažirati, odnosno namjerno povećati broj partnera s kojima su bili kako se predstavili kao poželjniji.

-Ovo vrijedi posebno za one osobe koje su po prirode sklone nepoštenju, ali i za one koji žive u sredinama gdje je promiskuitetno ponašanje poželjno za muškarce dok za žene nije-kaže Corinna E. Löckenhoff, psihologinja sa sveučilišta Cornell.

>>5 stvari koje možete napraviti bolje u vezi. Već danas...

>>Ovo su stvari koje muškarci rade, a zbog kojih žene jednostavno 'polude'

Komentara 9

PD
pl.domagoj
14:17 14.11.2015.

To pravilo vrijedi za cure do 25 -30 te godine ,traže avanturu akciju i glupave su i zato padaju na kretene .Poslje tridesete traže sigurnost i obitelj pa ti frajeri ostaju sami postaju klošari ili alkoholičari a štreberi dolaze na svoje znači ta teorija drži vodu kod mladih cura par godina i basta!!

AA
aabbcc
16:33 14.11.2015.

To vazi samo za manje intelegentne zene a takvih je vecina kao i muskaraca.

PD
pl.domagoj
14:17 14.11.2015.

To pravilo vrijedi za cure do 25 -30 te godine ,traže avanturu akciju i glupave su i zato padaju na kretene .Poslje tridesete traže sigurnost i obitelj pa ti frajeri ostaju sami postaju klošari ili alkoholičari a štreberi dolaze na svoje znači ta teorija drži vodu kod mladih cura par godina i basta!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije