Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kada postati roditelj

Želite dijete, ali i dalje to odgađate? Ovo je 5 znakova da ste spremni

roditelji
Foto: pixabay
27.02.2015.
u 15:57

Donosimo vam pet sigurnih znakova koji pokazuju da ste spremni imati dijete i da prestanete odgađati nešto što ionako želite

U dugoj ste vezi ili u braku, prešli ste tridesetu, imate posao, htjeli biste jednog dana imati dijete, ali još uvijek to odgađate. Ne osjećate se dovoljno spremnima, čekate pravi trenutak, još niste u stanju prihvatiti tu obvezu?

Donosimo vam pet sigurnih znakova koji pokazuju da ste spremni imati dijete i da prestanete odgađati nešto što ionako želite.

1. Emocionalno ste stabilna osoba. Roditeljstvo je teško, a ako ste se odlučili postati mama ili tata morate znati da će vam se životu potpuno promjeniti. Ako mislite da bi vas to psihički moglo poljuljati, onda još niste spremni. Ako želite promjenu u svom životu i s nestrpljenjem je iščekujete, vrijeme je za bebu.

2. Imate dom. Ne znači da morate imati kuću ili stan iz snova, čak ne mora niti biti u vašem vlasništvu, ali ako imate mjesto koje je sigurno i u kojem se vi osjećate ugodno i volite u svom domu provoditi vrijeme, znači da će biti dobro i vašem djetetu.

3. Imate stabilnu vezu. Kako god tko mislio, djetetu su potrebni i mama i tata. Ako imate stabilnu i čvrstu vezu, nemojte se bojati roditeljstva. U dvoje je sve lakše.

4. Imate solidna primanja. Ne znači da morate imati direktorsku plaću da biste se odlučili na dijete. I oni s prosječnim plaćama, pa čak i manjim od prosjeka mogu priušiti svom djetetu sve što mu treba. Neće se, naravno, voziti u Stoke kolicima po 8000 kuna, ali neće mu ništa nedostajati niti u onima od 1000 ili posuđenima od prijatelja.

5. Minimalno izlazite. Ako su se vaši izlasci sveli samo na odlaske u kina i ponekad večere s prijateljima, onda ste sigurno spremni za dijete. Ako još uvijek tulumarite kao da vam je 17, razmislite želite li doista toliko veliku odgovornost u svom životu.

>> Odgađate majčinstvo? Zbog ovoga biste se mogli i predomisliti

Komentara 3

PU
pulizg
16:27 27.02.2015.

Nikad nisam imao nista protiv novinara i njihovih glupih clanaka,al kad sam procito u jednom da oni koji nemaju facebook su zaostali i cudni tolko su mi se novinari zgadili da to strasno.A ovaj clanak u prijevodu znaci da dijete mozete imat samo ako vam je sve savrseno u zivotu inace jos niste spremni.pljuc na danasnje novinare copy paste

PU
pulizg
16:27 27.02.2015.

Nikad nisam imao nista protiv novinara i njihovih glupih clanaka,al kad sam procito u jednom da oni koji nemaju facebook su zaostali i cudni tolko su mi se novinari zgadili da to strasno.A ovaj clanak u prijevodu znaci da dijete mozete imat samo ako vam je sve savrseno u zivotu inace jos niste spremni.pljuc na danasnje novinare copy paste

SA
samoborka
00:18 28.02.2015.

Imajte dijete jedino i iskljucivo ako ste spremni posvetiti mu se, sudjelovati u njegovom zivotu i svojim djelima biti mu uzor. U protivnom nemojte imati djecu jer time necete uciniti nikome uslugu, a ponajmanje toj svojoj djeci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije