Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije dobro

TOP 4 stvari koje će s lakoćom 'ubiti' vezu

Par tipka na mobitelima
Foto: Thinkstock
31.03.2015.
u 09:34

Gottman 40 godina proučava brak i autor je knjige "The Seven Principles for Making Marriage Work" u kojoj razotkriva mnoge mitove o braku i daje savjete što napraviti da se bračna zajednica održi i kako riješiti nastale probleme.

John Gottman čovjek je koji nakon samo pet minuta razgovora s nekim bračnim parom može s 90-postotnom sigurnošću tvrditi hoće li se taj brak raspasti.

Gottman 40 godina proučava brak i autor je knjige "The Seven Principles for Making Marriage Work"  u kojoj razotkriva mnoge mitove o braku i daje savjete što napraviti da se bračna zajednica održi i kako riješiti nastale probleme.

Tvrdi kako postoje četiri stvari koje su najčešći indikator da će veza/brak propasti.

Kritiziranje

Pritužbe su u redu, ali stalne kritike napad su na osobu, a ne na njeno ponašanje: Nije zaboravio/zaboravila iznijeti smeće jer je zaboravio/zaboravila već zato što je "loša osoba".

Prijezir

Uvrede, kolutanje očima, izrugivanje i humor koji "otkriva" neprijateljstvo prema osobi. U svakom obliku, prijezir je jedan od najgorih stvari za opstanak veze jer prenosi gađenje prema osobi. Ako do toga dođe, gotovo da nema pomoći i opstanka toj vezi.

Obrambeni stav

Postavljanje u obrambeni stav zapravo je način da krivite partnera. "Problem nije u nama, nego u tebi". Ovakvi stavovi s lakoćom će dovesti do eskalacije sukoba i zbog toga su tako "smrtonosni" za vezu.

Isključivanje

Opstrukcije, isključivanja....To neće samo udaljiti osobu od sukoba, već nažalost, udaljit će i emocionalno osobu iz veze.

Gottman tvrdi i kako se većina parova stalno vrti oko istih problema. O istim stvarima raspravljaju godinu za godinom i ne nalaze rješenja. 

>>Sve više veza i brakova započinje na internetu, a ispitivanja pokazuju: i sretniji su!

>>Evo što rade muškarci kada nisu pored žena, ali (pssst) to neće priznati

Komentara 2

AU
aunekustvar
10:23 31.03.2015.

5. 'Tihomir' ispod pokrivača; 6. Glasno podrigivanje usred rečenice.

BO
Bonus
22:35 05.04.2015.

Nisu li opasniji po vezu pokusaj kontroliranja, stalna ljubomora, prijevara i nepovjerenje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije