Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
usudite se pročitati

'Tijelo moje žene nakon poroda nepovratno se promijenilo. Ima ožiljke od carskog reza...' Ovo je pismo supruga koje je postalo hit

Strije i trudnoća
Foto: Thinkstock
27.07.2016.
u 08:54

Da je jedan od vaših prijatelja s kojim stalno igrate nogomet na bolovanju i tijekom tog vremena dobio je na težini te mora na operaciju, zasigurno ne biste razmišljali o tome kako će mu izgledati trbušnjaci nakon operacije. Samo biste mu željeli brz oporavak i rekli: Frajeru, preživio si!

Trudnoća je svakoj ženi "drugo stanje". Nekima je "blaženo", nekima je teško, no kako god bilo, jedno je sigurno: Promijenit će ženino tijelo, na ovaj ili onaj način.

Neke sretnice izgledaju kao da nisu nikada rodile, mnogi će se složiti, ali žena zna kakve je promjene osjetila. Većina žena, osim svog najvećeg blaga u rukama, na svom tijelu zauvijek nosi strije ili razvučenu kožu trbuha kao podsjetnik na dane trudnoće i iščekivanja svog djeteta. Blaženo stanje! Bez obzira na mučnine, eventualne komplikacije i strahove.

Na raznim internetskim portalima, forumima i društvenim mrežama sve se češće mogu vidjeti fotografije žena nakon poroda čije se tijelo promijenilo, ali i loših komentara i stavova muškaraca kako su im žene nakon poroda postale neprivlačne.

Imati pokraj sebe ženu koja je devet mjesecima nosila, hranila i iščekivala to dijete čije je srce kucalo ispod njezinog, a gledati je kroz prizmu toga koliko ima strija na trbuhu ili kako joj je "vidljiv ožiljak od carskog reza", potpuno je neshvatljivo novinaru i piscu Brettu Ortleru koji mnoge muškarce "proziva" za površnost i baca ih u razmišljanje na portalu Fatherly, gdje piše svoju kolumnu.

"Da, tijelo moje žene se promijenilo..."

Pročitajte dio teksta koji je napisao i objavio, a koji bi trebala pročitati svaka žena i svaki muškarac!

“Što sam rekao svojoj ženi nakon što joj se tijelo promijenilo nakon poroda? Apsolutno ništa. Poznata je stvar da se trudnoća ne događa sama od sebe. Tako da sam i ja izravno odgovoran za promjene koje su se dogodile na njezinu tijelu. Kada poželite imati dijete, vjerojatno sanjate kako će ono biti osoba koja će koračati Marsom, pronaći lijek za neizlječivu bolest i sl., ali tada ste i ženu "zadužili" i rekli: “Hej draga, želim da nosiš moje dijete devet mjeseci. To će dramatično promijeniti razinu tvojih neurotransmitera i dovesti do velikih i trajnih promjena tvog uma i osobnosti, donijeti trajne promjene na tvom tijelu. Dobit ćeš mlijeko i udebljat ćeš se.

Mi imamo dvoje djece, ali moja žena bila je trudna četiri puta. To je ukupno 26 mjeseci, dvije godine mučnina i čudnih prohtjeva, posljedica dojenja i ožiljaka od carskog reza. Razjasnimo nešto. Da, tijelo moje žene promijenilo se nakon što je rodila naše dijete. Pa, što onda? Ma o kakvim promjenama pričamo? Ona je još uvijek ista ona vatrena crvenokosa kakva je oduvijek bila!

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Znajte ovo... I moje tijelo se promijenilo. Kada smo se vjenčali, imao sam 27 godina. Dizao sam utege, trčao...Danas je jedino što dižem moja kći, u dnevnoj sobi dok se igramo aviona. Moje trčanje svodi se na jurenje za našim trogodišnjakom dok se pravim da sam čudovište iz crtića, a natjecanje i borba danas su mi odluke hoću li pojesti tri ili šest komada pizze kada naručimo dostavu.

Sama ideja osuđivanja tijela moje žene snažno je odbojna, sebična i površna.

Razmislite o svemu na ovaj način: Da je jedan od vaših prijatelja s kojim stalno igrate nogomet na bolovanju i tijekom tog vremena dobio je na težini te mora na operaciju, zasigurno ne biste razmišljali o tome kako će mu izgledati trbušnjaci nakon operacije. Samo biste mu željeli brz oporavak i rekli: Frajeru, preživio si!

Razlika u ovom scenariju i trudnoći jest u tome da je vaša žena na svijet donijela novo ljudsko biće. I to ne bilo koje već – vaše dijete!

Volim tijelo svoje žene nakon porođaja zato što svaki put kad ga pogledam u njemu vidim svoju obitelj, a moja obitelj je ono za što vrijedi živjeti svaki dan u životu. I zato što, bez obzira na sve što sam do sada skrivio, ona još uvijek želi spavati pokraj mene!"

>>On je 'buljio' u mobitel, ona u njega, a njihova fotografija završila je na internetu. Ono što je uslijedilo postalo je pravi hit

Komentara 18

DU
Deleted user
12:05 27.07.2016.

Tko odbaci svoju ženu zbog operacijskog reza nije niti zaslužio tu ženu. Muški bi se mogli zamisliti kako bi njima bilo da ih žena zbog nečeg takvog ostavi.

PA
pasanac
05:17 28.07.2016.

Ajme, šta je ovo?! Da želim čitati pisma čitatelja, uzeo bi "Gloriu","Story" ili neko drugo žutilo. Izgleda da je i VL skliznuo u žutilo!

DU
Deleted user
11:50 27.07.2016.

Možete vi biti i dalje zadovoljni ali ako mali nije sve ide u vodu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije