Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne uživaju

Stres, strah, nervoza. Poražavajući podatak o ženama i orgazmu

Seks
Foto: Shutterstock
25.09.2014.
u 20:02

Što žena više razmišlja o nemogućnosti da doživi orgazam, time je frustracija veća, a seksualni vrhunac nedostižniji

 Deset posto žena nikada ne doživi orgazam, pokazuju ankete.

U velikom broju slučajeva glavni krivac za to je stres, strah od prepuštanja tjelesnom užitku i nervoza. Razumljivo, što žena više razmišlja o nemogućnosti da doživi orgazam, time je frustracija veća, a seksualni vrhunac nedostižniji.

Stručnjaci kažu da je neophodno potpuno se fokusirati na spolni čin i ono što se tijekom njega osjeća, kao i ”isprazniti” glavu. Svaki trud u ovom području višestruko se isplati. Osim što orgazam stvara fantastičan osjećaj, znanstveno je dokazano i da smanjuje razinu stresa, ublažava bol i simptome PMS-a, a čak može i produljiti život.

Budući da ne postoji univerzalna metoda za postizanje seksualnog vrhunca, svatko treba dobro upoznati svoje tijelo i način na koji ono reagira.

Masturbacija je najbolja metoda spoznaje. Kad osoba sama izazove orgazam, svakako će moći bolje voditi svog partnera do željenog cilja. Najčešće, sam seksualni odnos nije dovoljna stimulacija pa je potrebno eksperimentirati rukama i isprobavati različite poze.

I, vrijeme nije uopće relevantni faktor – sve od sedam do trideset minuta smatra se normalnim – a najbolje je kad se potpuno izgubi pojam o njemu.

>>3 smjernice za eksplozivni orgazam

>>5 seksi tajni o muškarcima koje svaka žena treba znati

>>15 kritičnih minuta koje bi vam mogle promijeniti seksualni život

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije