Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
beba remeti seksualni život

Evo kad se novopečene majke vraćaju u seksualni život

tata i beba
Foto: Thinkstock
30.05.2015.
u 22:00

Neke žene počekat će manje, a neke više vremena - no nitko ne zna što je normalno

Pitanje koje sve trudnice zanima: Kada nastaviti sa seksualnim životom nakon rođenja djeteta? Većina doktora preporučuje čekati šest tjedana prije nego što se vratite u akciju među plahtama.

Neke žene počekat će manje, a neke više vremena - no nitko ne zna što je relativno normalno. Donosimo vam stoga statistike koje je izradilo Sveučilište u Sao Paulu. Napravili su opsežno istraživanje među novopečenim majkama. Dame su se izjasnile o svojim seksualnim navikama nakon poroda. Prosječna žena čekat će nešto više od dva mjeseca od poroda do seksa. U postotcima izgleda to ovako: 16 posto parova vodit će ljubav prije nego istekne preporučenih šest tjedana pauze, a 62 posto njih odlučit će se na seks točno po isteku šest tjedana.

Iznenađujuće je to što će 22 posto žena počekati tri mjeseca na seks, a sve žene će se vratit u seksualni život najkasnije do sedmog mjeseca nakon poroda. Čak 87 posto parova izjasnilo se da bi voljelo imati više vremena za seksualni život nakon rođenja djeteta, a 13 posto ih se jednostavno ne osjeća seksualno nakon roditeljstva. Zaključak je jednostavan: U seksualni život biste se trebali vratiti kada ste vi, vaše tijelo i vaš partner u potpunosti ponovno spremni za to.

>>Seks u (zdravoj) trudnoći ne može naštetiti bebi

>>Seks u trudnoći – da ili ne?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije