Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraljevski grad Nin

Ruska i belgijska priča o ljubavi za cijeli život

17.06.2013., Nin - Pogled na grad iz zraka.  Photo: Dino Stanin/PIXSELL
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/2
29.01.2015.
u 21:30

Kraljevski grad najromantičniji, u europskom vrhu šest naših gradova

Ukrajinka Elena iz ruskog Tomska i Belgijka Sonia jako dobro znaju zašto je Nin među najromantičnijim gradovima Europe.

Obje su u Hrvatsku došle na ljetovanje. Elena je prije osam godina doputovala u nedaleki Zaton, a Sonia prije 27 godina baš u Nin s obitelji, kao šesnaestogodišnjakinja. Jedan Tomislav i jedan Šime, obojica Ninjani, pobrinuli su se da djevojke tu i ostanu.

Na vijest da je Nin, prema portalu EuropeanBestDestinations.com., najromantičnije mjesto u Hrvatskoj i šesto u Europi, obje se danas slatko smiju.

– U Ninu smo ljetovali i prije nego što sam upoznala Šimu. Prvo sam se zaljubila u Nin, kao dijete sam govorila da tu želim kuću. To je poseban gradić, kaže gospođa Sonia Pijaca, čija je ljetna romansa predratne '88. počela na plaži, a do '92. se toliko rasplamsala da joj ni ratna događanja nisu stala na put.

– Te sam se godine i doselila, moji su strahovali zbog rata, ali ljubav ne pita – prisjeća se tih uzbudljivih godina.

Foto: Goran Jakuš/PIXSELL

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

Ljubav na daljinu iste je godine okrunjena brakom, a o ninskoj čaroliji svjedoče i dva odrasla sina. Podmladak je prije dvije godine stigao i u ninsku obitelj Elene i Tomislava Magaša.

– Bio je lipanj 2007., došla sam na četiri dana, a Tomislav mi je prišao u discu druge večeri. Nismo se razdvajali tih par dana, a Nin me oduševio. Došla sam iz velikoga grada, Nin je po svemu bio drukčiji; mali, pun povijesti, svaki kamen ima priču, okolica je prekrasna, pogled na Velebit koji u svako doba dana ima drugu boju, reda Elena što ju je osvojilo. Putovanje do Tomska traje 23 sata, ali istog se ljeta još jednom vratila, zimi ponovo. Godinu kasnije Nin joj je postao stalna adresa:

– Tomislav se bojao da mi se Nin zimi neće svidjeti. Ali i tada je, miran i tih, poseban, kaže Elena, čija je ljubav okrunjena brakom 2011.

Što je to magično u Ninu lani se osobno osvjedočio i sam vlasnik portala european best destinations Maximilien Lejeune. Za Nin kaže da je neopisivo lijep, a romantikom je na top listi portala nadvisio i Opatiju, Rovinj, Zadar, Zagreb i Dubrovnik, koji su također u europskom vrhu, u društvu s Venecijom i St. Tropezom primjerice. (Radmila Kovačević)

>>Imate vezu na daljinu? Ovo je 10 savjeta kako je održati

>>6 načina da saznate je li zagrijan za vas (i hoće li to ikad biti!)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije