Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oprez

'Poljubac smrti' za vašu vezu... Doznajte što je tolika prijetnja vašem odnosu

Par
Foto: Shutterstock
1/2
04.02.2016.
u 07:00

Ako postanete svjesni da ste u krivu, hoćete li se ispričati ili ćete i dalje držati stranu "kako je moguće da ne zna kupiti papar?"

Na putu kući s posla razmišljate kako ćete danas lijepo i srdačno pozdraviti svog partnera ili partnericu i upitati kako je provela/o dan... Razmišljate o tome kako biste mogli pogledati neki dobar film ili otići do prijatelja koji vas zove već dva tjedna, a vi nikako ne nalazite vremena za zajedniočko druženje. 

Ali, kada otvorite ulazna vrata, spustite ključeve na stol ili na za to predviđeno mjesto, prvo što vam "izleti" iz usta je: Pa kako si mogla/o kupiti pogrešan začin?!

Ne brinite, ovo su normalne situacije ako se događaju tek povremeno, rekao je za Buseiness Insider psiholog John Gottman, sa Sveučilišta u Washingtonu i utemeljitelj Gottman instituta. 

No. problematično je ono što može uslijediti nakon takve reakcije, pojašnjava. 

Nakon što ste izbacili svoje frustracije zbog pogrešno kupljenog proizvoda, pokušava li vam druga strana objasniti da zapravo vi niste ni spomenuli koji papar želite? Ako postanete svjesni da ste u krivu, hoćete li se ispričati ili ćete i dalje  držati stranu "kako je moguće da ne zna kupiti papar?"

Ako ste se pronašli u drugoj situaciji, postoji velika vjerojatnost da pokazujete prijezir prema svom partneru ili partnerici, a to je uzrok više od 90 posto raskida veza i razvoda, pokazalo je 14- godišnje istraživanje u kojem je sudjelovalo 79 parova iz različitih područja Sjedinjenih Dražava. Tijekom istraživanja, čiji su rezultati objavljeni 2002. godine, razvelo se 29 parova koji su sudjelovali u istraživanju. 

U posljednje vrijeme više je istraživanja pokazalo da će takva, negativna ponašanja partnera u vezi, uzrokovati raskide veza i razvode. U nedavnom istraživanju, koje je obuhvatilo 373 para, pokazalo se da osobe koje trpe ovakvo ponašanje partnera, često se tijekom prve godine braka ponašaju na način da žele izbjeći sukobe, a u konačnici takvo "nakupljanje" negativne energije završi razvodom. 

"To je taj poljubac smrti za svaku vezu", zaključio je psiholog Robert Levenson

>>Ovo su vrste žena s kojima svaki muškarac mora biti u vezi

>>Vjenčali ste se? Ovo su izjave koje biste sada trebali izbjegavati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije