Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SINTETIČKE ILI PRAVE

Perike za novi imidž – i ministrica Holy to voli, ima ih pet!

\'23.02.2012., Zagreb- Ministrica zastite okolisa i prirode Mirela Holy. Photo: Boris Scitar/VLM/PIXSELL\'
\'Boris Scitar/VLM/PIXSELL\'
23.03.2012.
u 12:16

Vlasulje najčešće kupuju žene srednjih godina iz zdravstvenih razloga ili mladi željni eksperimentiranja te za izlaske

Sintetičke ili od prave kose, iz zdravstvenih ili modnih razloga, perike, odnosno vlasulje sastavni su dio ormara mnogih žena, što i ne čudi s obzirom da pružaju bezbroj mogućnosti za instant-promjene imidža te jednako tako ekspresni povratak u uobičajeno.

Idealna transformacija


– Volim transformacije i eksperimentiranje s frizurama, za što su perike idealne, tako da ih imam nekoliko – otkriva ministrica zaštite okoliša Mirela Holy te dodaje da nijedna od njezinih perika nije prirodna jer joj se ne sviđa pomisao da nosi tuđu kosu, a većinu ih je nabavila na proputovanjima Azijom.

– Jedna je iz Egipta, a imam ih i s Filipina, općenito u Aziji postoji duga tradicija vlasuljarstva tako da je teško odoljeti iskušenju.

Kada je u Zagrebu, ministrica inspiraciju za transformaciju pronalazi u frizersko-trgovačkom obrtu Apropos koji po forumima preporučuju i mnogi mladi kojima je perika sve češći odabir za noćne izlaske.

– Imamo uistinu veliku ponudu uglavnom ženskih modela, no i muški se mogu naručiti ukoliko ima potrebe – objašnjava djelatnica Aproposa Martina te dodaje kako su sve perike univerzalne veličine, a cijene sintetičkih koje naručuju iz Kine kreću se od 400 kuna do 1300, dok su one kvalitetnije iz Njemačke s obzirom da imaju dijelove koji su ručno rađeni, ipak malo skuplji pa je najjeftinija 1500 kuna.

– Cijene se kreću ovisno o gustoći i duljini perike. Najviše ih traže zbog zdravstvenih razloga žene srednjih godina te mlade cure koje ih trebaju za izlaske ili isprobavanje novih imidža – zaključuje Martina.

Prava kosa na cijeni


Jedini pak salon u Hrvatskoj koji ručno izrađuje vlasulje od prave kose je vlasuljarsko-frizerski salon Košutić u Zagrebu. Vlasulje od prave kose s pravom su na cijeni.

– Proces izrade jedne vlasulje traje od 80 do 100 radnih sati i vrlo je delikatan. Nema mjesta za pogreške – objašnjava vlasnica vlasuljarsko-frizerskog obrta Katarina Košutić te dodaje kako su sve njihove vlasulje ručno rađene i to od prave kose koju otkupljuju od svojih mušterija.

Kao i u ostalim salonima i kod njih perike najčešće kupuju osobe kojima su potrebne zbog zdravstvenih problema, a upravo se na to osvrnula Tihana Harapin Zelepugin osvanuvši na reviji za Xenia Design s prekrasnom kratkom kosom za koju se ubrzo ispostavilo da je perika.

– Mnoge žene moraju perike nositi iz zdravstvenih razloga i željela sam poslati poruku da žene mogu biti lijepe i ako stave periku – objasnila je Harapin Zelepugin iako cijenu svoje prve i jedine perike iz frizerskog salona Cool nije željela odati.

Komentara 30

KV
kvatrić
13:03 23.03.2012.

Stavit ću njenu sliku na desktop. I nema više da klinci prilaze kompu, nema više igrica...

ZV
zvrckast
13:03 23.03.2012.

nisam znapo da je fancy biti ružan bez obzira na periku ! očito nam se serviraju kriteriji svega naopačke !

ZV
zvrckast
13:05 23.03.2012.

tko plaća ovaj PR? mi? ili ona iz vlastitog džepa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije