Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spriječite

Ovo su navike koje radimo, a mogu lako dovesti do razvoda

Razvod
Foto: Thinkstock
17.11.2014.
u 08:46

Koliko god je lijepo u vezi biti opušten i svoj, neke navike bismo trebali zatomiti. Ili barem pokušati ublažiti kada dijelimo svoj životni prostor s nekim drugim

Ljubav je u zraku i malo ste se opustili pa otkrivate svom partneru i neke druge strane.

Ipak, koliko god je lijepo u vezi biti opušten i svoj, neke navike bismo trebali zatomiti. Ili barem pokušati ublažiti kada dijelimo svoj životni prostor s nekim drugim. Ovo su neke od ružnijih navika koje mogu dovesti i do razvoda.

1. Prekidate partnera dok priča

Osim što je nepristojno, upadanje u riječ izraz je nepoštovanja. Jedno istraživanje pokazuje da je prekidanje partnera zapravo demonstracija moći i uništava intimnost koja postoji između njih.

Što napraviti?

Dva ili tri puta tjedno razgovarajte s partnerom o stvarima koje su mu bitne. Podesite tajmer na satu i probajte ne izgovoriti ni jednu jedinu riječ čitavih pet minuta.

2. Kolutanje očima

Ovakvo ponašanje je također izraz nepoštovanja. Istina, ne izgovaramo ništa, ne radimo grimase, ali ta mala gesta govori da omalovažavate partnera i može uništiti međusobno povjerenje.

Što napraviti?

Ako primijetite to kod svog partnera, obavezno mu recite. Takvo ponašanje postaje s vremenom nesvjesno i ako mu ukažete na njega, trudit će se to što manje činiti.

3. Neuredni ste

Ostavljate mokar ručnik na podu kupaonice, dok on ne diže dasku na WC-školjci i ostavlja prljave čarape svuda po stanu? Te stvari vas sigurno izluđuju. Razmislite o svojim higijenskim navikama. Imate pravo tjerati po svom, ali tako samo pogoršavate stvari.

Što napraviti?

Pitajte partnera koje su to tri navike koje mu najviše smetaju i promijenite onu koja vam najlakše pada.

4. Sitničavi ste

Postoji više načina da se napuni perilica posuđa, promijeni bebi pelena ili djetetu ispriča bajka za laku noć. Sitničavi ljudi vide samo jedan način i ne trpe ni najmanje odstupanje.

Što napraviti?

Kada sljedeći put osjetite potrebu reći partneru da šalice za kavu stoje na gornjoj polici, udahnite duboko i prešutite.

>>Ako vam je partner neraspoložen poslužite se ovim trikom

>>Žene, ovo su stvari o muškarcima koje trebate znati

Komentara 1

Avatar Ironman0105
Ironman0105
07:38 19.11.2014.

Ako vas ovo dovede do razvoda, imate srece da ste na vrijeme upozoreni da osoba s kojom ste ne vrijedi ni sekunde vase paznje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije