Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srušeni mitovi

Ovo je pet velikih laži o braku

brak, vjenčanje
Foto: Nel Pavletic/PIXSEL
05.12.2013.
u 14:15

Brak se često smatra "rješenjem" za sve. No, je li doista tako?

Prije nego uplovite u bračne vode sigurno ćete se barem jednom zapitati hoće li i vaš brak biti onakav kako ga se najčešće opisuje. Ovo je pet najčešćih očekivanja budućih supružnika.

Više neću biti usamljen/a

Osjećaj usamljenosti zapravo nema nikakve veze s brakom. Oni koji se tako osjećaju i prije braka imat će isti osjećaj i kasnije. Usamljene žene iz veza i dalje će se osjećati tako jer vjenčanje neće puno promijeniti stvari u takvim situacijama. Onaj tko nije pridavao dosta pažnje partneru ni prije braka neće to, u većini slučajeva, promijeniti niti nakon ulaska u brak.

Seksualni odnosi će biti češći

Seksualna želja  ne ovisi o tome u kojoj ste fazi veze. Ona je povezana s drugim stvarima, a ako se par međusobno dobro ne slaže i često se svađa neće ulazak u brak povećati seksualnu želju ako druge stvari ostanu iste. Sve to može dovesti do međusobnog osuđivanja partnera i konačnog udaljavanja jedno od drugog. Potrebno je pronaći prave uzroke rijeđih seksualnih odnosa, a ne rješenje tražiti u samom ulasku u brak.

Neću morati raditi

Brak ne znači nužno financijsku sigurnost pa su razmišljanja da će se vjenčanjem riješiti financijska slika potpuno nerealna. Koliko god to bilo teško izreći, žene su te koje najčešće imaju takav stav da će nakon udaje njihovi financijski problemi biti riješeni, piše Times of India. Financijska sigurnost nije zajamčena ako niste osoba koja je i prije o tome vodila računa jer ne postoji "izlaz za nuždu". O ovim je stvarima potrebno razgovarati i prije braka kako se kasnije ne bi dogodilo da jedan od partnera ima osjećaj "iskorištenosti".

Imat ćemo veliku sretnu obitelj

Velika sretna obitelj ne podrazumijeva samo vas dvoje i vašu djecu. U obitelji su i drugi članovi obitelji  oba partnera. I dok se samim rađanjem stvara neuvjetna ljubav prema djeci, ostale članove obitelji "dobivate u paketu". Nerealno je očekivati da će vas svi voljeti. Na vama je da im pokažete svoju naklonost, poštovanje i razumijevanje, ali imajte na umu da je moguće da ne dobijete isto od druge strane.

Djeca su rješenje svih naših problema

Jedan od najčešćih mitova koje razvijaju ljudi u nesretnim brakovima. Imaju viziju da će njihove loše odnose popraviti rođenje djeteta. Ali pritom se ne vodi računa o tome da će dijete doći u obitelj u kojoj ne vlada sklad i ljubav te samim time i ono može kroz odrastanje postati nesretno zbog toga što je dio obitelji u kojoj ne vladaju ljubav i sloga. Djeca su posebno osjetljiva i potrebno im je mnogo pažnje stoga bi trebali, prije nego se odlučite na ovaj korak, biti sigurni da je to obostrana želja oba buduća roditelja, svjesni da će biti potrebna i žrtva u mnogim situacijama te da možete računati na međusobnu pomoć i podršku. Ukoliko su odnosi narušeni, dolazak djeteta može čak i produbiti te probleme.

>>U ovome je tajna sretnog braka

Komentara 4

Avatar vekavac
vekavac
20:30 05.12.2013.

Ovi odgovori su vam je kao stari vjeronauk nekada, rađen za djeco do petog razreda.Koji normalan čovjek može i pomisliti ovako nešto a vi se time bavite.Svi mi više manje znamo jako dobro kako u stvarnosi funkcioniraju ovakve stvari a a vi i dalje podrivajte brak u korist LGBT.

ZA
zahira45
12:15 06.12.2013.

Svi navodi su u potpunosti točni. Dugotrajan i sretan brak znači samo zajednicu dvoje zrelih, samostalnih osoba što u praksi vrlo često nije tako. Često u brak ulazimo pod krivim pretpostavkama, sa krivom percepcijom partnera a i sebe samih. To je naravno i razlog velikom broju razvoda. Umjesto vjeronauka u školama potrebno je uvesti predmet o realnom životu, partnerstvu i komunikaciji u zajednici, vještinama u raspolaganju novcem...ima mnogo vještina koje ne razvijamo kod djece, ne pripremamo ih za stvaran život.Roditelji često sami neznaju, državu nije briga.

Avatar morski covik 3
morski covik 3
12:06 09.12.2013.

Jos jedan SF uradak! Ma "bjavoooo!"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije