Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbjegavati u širokom luku

Ove 4 stvari glavni su krivci zbog kojih pucaju veze i brakovi

prekid
Foto: Thinkstock
01.05.2015.
u 12:44

Ovo su glavni krivci zbog kojih pucaju veze i brakovi

John Gottman poznati je psiholog koji se specijalizirao za pomoć parovima koji nailaze na probleme u braku.  U više od 40 godina rada razbio je mnoge mitove u braku i otkrio koji su glavni krivci zbog kojih pucaju veze i brakovi, javlja Time.

Kritiziranje

Nije problem u sitnim pritužbama, već kritiziranju usmjerenom na osobu, a ne na njeno ponašanje. 

Prezir

Izrugivanje, kolutanje očima i neprijateljski humor otrovni su za svaku vezu. Nemoguće je riješiti problem s partnerom u vezi ako on ili ona imaju osjećaj da ih prezirete.

Prebacivanje krivnje

Taktika 'napad je najbolja obrana' može biti pogubna za svaku vezu. Ako partneru ili partnerici cijelo vrijeme dajete do znanja kako su oni krivi za sve probleme, to će sukob dovesti na novu razinu i to onu s koje nema povratka.

Isključivanje

Stavljate li pred partnera neprestano neprobojni zid time ga ne isključujete samo iz sukoba već ga emotivno udaljavate iz veze.

>> Znate li zašto muškarci varaju? Razlog bi vas mogao iznenaditi

Komentara 1

PE
peugeot
15:08 01.05.2015.

Nestalo love. I zato sto je ljubav odleprsala. Zauvijek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije