Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko bi rekao

Osobu koja vam se sviđa ćete moći 'natjerati' da se zaljubi u vas. Evo ovako...

Muškarac gleda ženu
Foto: Thinkstock
18.04.2017.
u 17:45

Dr. Anders Sandberg sa Sveučilišta Oxford tvrdi da bi ljubavni napitci uskoro mogli postati stvarnost

Kada vam se netko sviđa i jako vas privlači, riječ je o "kemiji". 

Kada ta "kemija " splasne, mnoći kažu kako je zaljubljenost nestala, a ostaje ljubav i poštovanje. Bar bi tako trebalo biti u "zdravoj vezi". Razni stručnjaci savjetuju kako začiniti vezu i navesti partnera da se ponovno zaljubi u vas, no jedan ide korak dalje. 

Dr. Anders Sandberg sa Sveučilišta Oxford tvrdi da bi ljubavni napitci uskoro mogli postati stvarnost, piše Broadly

Kada se zaljubite u nekoga, vaš mozak doživi određene kemijske promjene - aktivacijom sustava za distribuciju neurotransmitera dopamina započinje puštanje hormona oksitocina i ADH-a, odnosno vazopresina.

'Stvar koja stvarno stvara povezanost je dopamin', objašnjava Sandberg. 'Mnogi simptomi ulaska dopamina u sustav su slični kao kada uzmemo neki stimulant. Dopamin uđe u prednji režanj mozga i u tom trenutku shvatite da je ta neka osoba netko u čijem društvu želite biti i netko prema kome osjećate privrženost.'

A razlog zašto vam partner nedostaje kada b+niste jedno pored drugog jest taj što tijelo ispušta kortikotropin-oslobađajući hormon (CRH).  

Sandberg vjeruje da bi se ljubavni napitak mogao napraviti od koktela oksitocina, vazopresina i CRH-a.

'Posljednjih deset godina napravili smo velik napredak u razumijevanju povezanosti različitih dijelova mozga pa me ne bi čudilo kad bismo i ovaj problem mogli riješiti', dodaje Sandberg koji vjeruje da bi se uz pomoć napitaka veze mogle osnažiti.

'Kada ste već zaljubljeni u nekoga, emocije tijekom vremena mogu oslabiti. Što bi bilo kada bi ste uz pomoć ljubavnog napitka te osjećaje ojačati?'

 

>> Ove stvari muškarci očajnički žele od žene u krevetu, ali boje ih se tražiti

>> Nesigurni muškarci u seksu će uporno pokušavati izvesti samo ovu stvar

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije