Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
problemi

Ono kad muškarcu nije do seksa...

prekid veze
Foto: Thinkstock
09.06.2015.
u 14:24

Novi seksualni problem, ustvrdila je Helen Singer Kaplan, nije vezan uz tjelesne reakcije ili, kao što je slučaj s erektilnim smetnjama, uz neadekvatne reakcije.

Prije otprilike tridesetak godina, jedna je utjecajna američka seksualna terapeutkinja izazvala malu revoluciju u znanosti o ljudskoj seksualnosti opisavši fenomen s kojim se sve veći broj njezinih kolegica i kolega susretao u praksi.

Novi seksualni problem, ustvrdila je Helen Singer Kaplan, nije vezan uz tjelesne reakcije ili, kao što je slučaj s erektilnim smetnjama, uz neadekvatne reakcije. Umjesto toga, riječ je o kroničnom nedostatku seksualne želje, odnosno činjenici da postoje osobe koje su naprosto izgubile interes za seks. Insistiranjem da bez seksualne želje nema ni seksualne reakcije, Kaplanova je 1980. godine inicirala definiranje i klasifikaciju novog seksualnog poremećaja, tzv. hipoaktivne seksualne želje, piše Pliva zdravlje.

Dobro je poznato da niz zdravstvenih problema, od hormonalnih poremećaja do depresije, mogu imati za posljedicu smanjivanje seksualne želje.

Nedostatak seksualnog interesa nerijetko je i posljedica farmakoterapije koja se koristi u liječenju nekih psihičkih tegoba.

Na žalost, o razlozima smanjivanja ili nestanka seksualnog interesa među zdravim muškarcima postoji vrlo malo ozbiljnih uvida i pregršt nagađanja, navodi se.

>>Jeste li za nastavak sado-mazo seksa iz vizure gospodara?

>>VIDEO Želite postati bolji u krevetu? Ovo trebate znati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije