Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UMJESTO TABLETE

Napokon na tržištu i kontracepcija za muškarce

seks
Arhiva VL
15.02.2010.
u 12:37

Liječnici tvrde kako je učinkovitost kontraceptiva 99-postotna te da se proizvodnja spermija normalizira odmah po prestanku primanja injekcija.

Britanski parovi sudjeluju u testiranju muškoga kontracepcijskog sredstva za koje se tvrdi da je učinkovito kao i kontracepcijska tableta. Liječnici vjeruju kako bi uz pomoć novog kontraceptiva razriješili žene tereta planiranja obitelji, odnosno omogućili im da odgovornost podijele ravnopravno s partnerom.

– Mnogo žena smatra kako je vrijeme da muškarci preuzmu na sebe kontracepciju – izjavio voditelj ovoga dvogodišnjeg istraživanja profesor Richard Anderson, koji  vjeruje da će vijest o muškoj kontracepciji s oduševljenjem dočekati i žene koje strahuju da  im dugogodišnje korištenje tableta povećava mogućnost obolijevanja od raka dojke ili krvnih ugrušaka.

Smatraju da bi problem mogli biti redoviti posjeti muškaraca svojem liječniku, ali i to što im žene možda neće vjerovati da to uistinu čine. Mnogi su muškarci u istraživanju također s odobravanjem dočekali ova liječnička nastojanja.

Kontraceptiv se daje injekcijom svaka dva mjeseca, a njegovo djelovanje sprečava proizvodnju sperme. Sadrži, naime, muški hormon testosteron te ženski hormon progesteron, a mozak koji ih osjeti reducira razinu ostalih hormona koji kontroliraju produkciju sperme.

Liječnici tvrde kako je učinkovitost kontraceptiva 99-postotna te da se proizvodnja spermija normalizira odmah po prestanku primanja injekcija. Pretpostavlja se da će ovaj oblik kontracepcije naići na odobravanje najviše kod parova u vezama jer, naravno, kao i kontracepcijska tableta, ne sprečava prijenos spolnih bolesti.

Nikakve ozbiljne nuspojave nisu zabilježene, osim povremenih promjena raspoloženja, pojave akni i naleta vrućine kod nekih muškaraca. Kontraceptiv bi se na tržištu trebao pojaviti u idućih pet godina.

Komentara 2

FI
fiberglas
14:12 16.02.2010.

...i malo se svijetli u mraku, al´ to samo u početku inače sve super.Ma gon´te se u ................

AP
apaurin
11:03 17.02.2010.

zna li neko da li možda to novo kontracepivo spriječava i opadanje kose kod muškaraca ,jer kako znamo ,ispadanje kose se povezuje i s tim hormonima ,,,ako spriječava ,koristit ću to kontracepcijsko sredstvo iako ne pr cam :)tvo iako ne pr cam :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije