Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
evo odgovora

Na kakve žene padaju muškarci, ljepotice ili 'pametnjakovićke?'

Intelignetna i lijepa žena, kolaž
Foto: Thinkstock
13.02.2016.
u 14:50

"Svi želimo da nam u životu bude bolje i lakše, a ne gore", navodi se.

Ljepotica ili 'pametnjakovićka'?

Ne bismo rekli da jedno isključuje drugo, ali u nedavnom istraživanju muškarcima je postavljeno pitanje: Biraju li radije inteligentne i obrazovane žene ili ljepotice?

Rezultati istraživanja objavljenog u časopisu European Review of Social Psychology, pokazali su da muškarci koji traže životnu partnericu radije biraju "mozak ispred ljepote". 

Znanstvenici su proučavali nekoliko kultura  i otkrili da će muškarci u zemljama u kojima su žene ravnopravne muškarcima, radije birati žene po kriteriju inteligencije ili obrazovanja nego samo fizičkog izgleda.  

To proizlazi iz društvenih normi, stoji u zaključcima, ali i potrebe da i žena financijski doprinese uzdržavanju obitelji, odnosno, da oba partnera zarađuju. 

Nije rijetko u zapadnim zemljama da žena ima i veću plaću od svog partnera, ali za razliku od nekih prijašnjih vremena, muškarcima to ne smeta. Baš suprotno. 

"Svi želimo da nam u životu bude bolje i lakše, a ne gore", navodi se. 

Istovremeno, žene više biraju muškarce na temelju izgleda nego prije, ali inteligenciju i dalje drže bitnim kriterijem pri odabiru partnera. 

>>Riječ koju nikada ne biste trebali upotrijebiti ako upoznajete nekoga online

>>Ovo je 6 zlatnih pravila za zdrav i ispunjen odnos

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar comparator
comparator
23:19 13.02.2016.

Volio bih kad bi na mene pala pametna žena .

DO
dommar36
20:11 13.02.2016.

zenama je danas bitno ama bas sve...sve....lova,izgled,stan,auto,osobnost..sve kako bi opravdali svoj prorez

QW
qweqwe
13:14 14.02.2016.

Sudeći po ovoj gore fotografiji odmah bi se odlučio za ovu s većim (ne brojem knjiga nego brojem grudnjaka). Slobodno me nazovite kako god želite :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije