Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prepoznajte znakove

Jeste li spremni za brak? Pročitajte ovo i doznajte...

Vjenčanje
Foto: Shutterstock
1/3
30.01.2017.
u 10:34

To ne bi trebala biti odluka na koju vas je netko nagovorio – roditelji, prijatelji, partner ili zato što je to društveno prihvatljivije nego da niste u braku. Odluka o braku mora biti vaša i samo vaša želja.

Jeste li zaista spremni podići svoju vezu na višu razinu i stupiti u brak? 

Ako ste se i vi to zapitali, onda vjerojatno niste. 

Svaki pet brak završava razvodom, a kako ne biste i vi postali dio te "crne statistike", morate biti sigurni u ono što želite prije nego što donesete odluku o stupanju u brak. 

To ne bi trebala biti odluka na koju vas je netko nagovorio – roditelji, prijatelji, partner ili zato što je to društveno prihvatljivije nego da niste u braku. Odluka o braku mora biti vaša i samo vaša želja. 

Nije neuobičajeno, kada se netko iz društva vjenča sa svojim partnerom ili partnericom, da se "polakome" i drugi parovi iz društva potaknuti ovim primjerom. Ali ako niste o tome prije razmišljali, sada biste zaista trebali staviti sve na vagu i zapitati se jeste li doista spremni na to? 

Kada ste stvarno spremni za brak, nemate nikakvu zadršku prema svome partneru i s njim se možete vidjeti daleko u budućnosti. Ne bojite se da će se kao osoba promijeniti i vjerujete da će uvijek biti uz vas. Ako imate ikakve sumnje, svakako sjednite i razgovarajte otvoreno, ali shvatite to kao znak upozorenja.  

Istraživanje objavljeno u časopisu Family Psychology pokazalo je da su žene koje su sumnjale u svoje partnere, imale veću vjerojatnost da će se i rastati. 

>>Ako želite uspjeti u zavođenju, izbjegavajte ove šokantne savjete iz prošlosti!

Ključne riječi

Komentara 2

AU
austrougarskigeneral
11:15 30.01.2017.

bolje se ne vjenčat jer mnogi nisu spremni za brak ,previše rastava danas

DU
Deleted user
18:39 31.01.2017.

Mislim da je brak umjetna tvorevina između dvoje ljudi,zamišljena da funkcionira kao institucija, a ujedno bi u njoj trebala biti prisutne emocije,ljubav,privrženost,odanost ,poštovanje.Što kad nečeg od toga nestane,kad se pretvori u podnošenje onog drugog "radi djece",okoline,familije?Društvo smo koje još uvijek gleda na razvedene ljude "ispod oka",jer zašto su se razveli , nisu se tukli,imaju novaca i kuću/stan,mi to prije nismo radili itd.nitko neče priznati da su ljubav i sex nadoknađivali sa strane,dok je savršena slika bračne idile bila samo za javnost. Najčešće tako govore oni nezadovoljni koji nisu imali petlje farsu prekinuti ,ostali su živjeti s osobom koju jedva podnose i oboje su nesretni i nezadovoljni,što najviše dolazi do izražaja kad djeca odu svojim putem.A trebali su samo skupiti hrabrosti i izači iz nezdravog odnosa. Svi takvi parovi trebali bi se upitati ,što to djeca uče od njih?Da je brak žrtvovanje sreće?Da treba ostati u njemu pod svaku cijenu? Isto tako smo skloni odrediti kad je nekome vrijeme za brak ,djecu,pa ako netko nije to napravio ,smatraju ga neuspješnim ili ima neku "falingu".U braku sam ali mom braku postoji ljubav,poštovanje,razumijevanje i to je podloga za rješavanje problema,ali da to nestane svoj život ne bih potratila na svađe,razmirice,galamu,ogorčenost...prekratak je za tako nešto.Djeca osjete kad stvari ne štimaju ,nije normalno kad roditelji ne spavaju u istoj sobi,kad se svađaju,galame,kad se mimoilaze u kuhinji ili boravku.Iz takvog dnosa treba izači i zbog djece ,tako će naučiti da to nije normalno.Sretni roditelji,sretna djeca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije