Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jeste li znali?

Iznenađujuće stvari na ženama na koje će 'pasti' gotovo svaki muškarac

zavođenje
Foto: Thinkstock
1/4
21.02.2017.
u 14:22

Prve bore, pokoja sijeda vlas na kosi žene ne bi nas trebale brinuti, barem kada je riječ o tome hoćemo li biti privlačne muškarcima koji biraju partnericu na duge staze

Postoje neki uvriježeni mitovi o tome što će muškarce zapravo privući na ženi. I dok se o ukusima ne raspravlja, čini se kako ipak većina muškaraca, htjeli to priznati ili ne, pada na neke "sitnice".

Srećom, provedena su brojna istraživanja koja su dala odgovore na pitanja o tome što privlači muškarce...

Plave oči

Plavuše su posebna kategorija žena kada je riječ o privlačnosti. Muškarci jednostavno većinom padaju upravo na plavuše jer je poznato da se one bolje zabavljaju. A što je tek u igri kada plavuša ima i plave oči? Istraživanje provedeno na Sveučilištu Tromso u Norveškoj pokazalo je da žene sa smeđim očima ne bi trebale očajavati. Plavooki muškarci pretežito biraju plavooke žene, pokazali su rezultati, no muškarci i žene sa smeđim očima ne ističu boju očiju kao nešto što ih posebno privlači kod žena.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Stariji izgled

Da muškarci "padaju" na starije žene, pokazalo se još jednom. Istraživanje koje su proveli psiholozi sa sveučilišta St. Andrews i Liverpool, pokazalo je da muškarce više obara s nogu ako žena izgleda starije. Prve bore, pokoja sijeda vlas na kosi žene ne bi ih trebale zabrinjavati, barem kada je riječ o tome hoće li biti privlačne muškarcima koji biraju partnericu na duge staze.

Istraživanje je pokazalo da će muškarci, koje je rodila majka starija od 30 godina, vjerojatnije stariju ženu smatrati privlačnijom partnericom i birati za dugoročnu vezu.

Partneri kao roditelji

Drugo istraživanje provedeno na sveučilištu St. Andrews pokazalo je da će muškarce češće privući žena koja ima sličnu frizuru i istu boju očiju kao i njihova majka. Istraživači smatraju da je to povezano s osjećajem sigurnosti i posebnom povezanošću s majkom koju imaju od rođenja. Istraživanje sa sveučilišta Tokyo pokazalo je da muškarce privlači žena koja ima još jednu sličnost s njihovom majkom – visinu.

Smisao za humor

Smisao za humor visoko je na listi onoga što privlači oba spola kada biraju svoje partnere, ali istraživanje, čiji su rezultati objavljeni u časopisu ''Evolution and Human Behavior'', pokazalo je da muškarci i žene imaju sasvim različit pojam humora. Drugim riječima, muškarce će privući žena koja razumije muški humor i smije se partnerovim šalama.

Viši glas

Volonteri su sudjelovali u jednom istraživanju u kojem nisu mogli vidjeti lice žene, ali su im istraživači puštali snimke ženskih glasova. Nakon što su ocjenjivali koji ih je glas više privukao, otkriveno je da muškarce više privlače viši ženski glasovi koje su povezivali s mlađom dobi žene, ali ne previsoki.

Ovulacija

Istraživanjima je otkriveno kako su žene muškarcima najprivlačnije u vrijeme kada žena ovulira. Brojna istraživanja pokazala su da se miris žene mijenja za vrijeme ovulacije, glas joj postaje malo viši, a događaju se i promjene na koži koja postaje mekša i sjajnija. Mijenja se i boja usana kod žene za koju nijansu, a sve zajedno rezultira posebnom privlačnošću kod muškaraca.

>>Uobičajeno odbojna, ova osobina kod žena zapravo privlači

Komentara 4

DU
Deleted user
17:54 21.02.2017.

Ne padam ja ni na šta , iz jednostavnog razloga jer su žene manipulativne i naporne. Hvala još jednom.

MA
Matant
09:48 22.02.2017.

lgtb

AU
austrougarskigeneral
09:48 22.02.2017.

kukumar slažem se one uvijek moraju voditi glavnu riječ,teško ih je osvojiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije