Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korak dalje

Izgubile su supružnike i morale nastaviti: 5 udovica priznaje kako su opet pronašle ljubav

Foto: Shutterstock
1/2
28.11.2016.
u 09:30

– Kad sam se udavala, udavala sam se za zauvijek. Nakon gubitka supruga srušio mi se cijeli sustav uvjerenja oko ljubavi i veza – rekla je Megan (31)

Neizbježna je istina da ćemo u životu izgubiti najmilije i možda se upravo zato na to trebamo i pripremiti. Za stranicu Women's Health pet udovica otkrilo je kako se nosilo s gubitkom supruga i na koji način su krenule dalje te iznova pronašle ljubav. 

Iako je svaka žena različita, potrebno je imati dovoljno prostora za tugovanje i odati počast odnosu. Mnogi ljudi gubitak doživljavaju kao iskustvo koje im otvara srce, pa nauče voljeti dublje, a pogreške iz prijašnje veze ne ponavljaju.  

"Upoznala sam udovca koji je izgubio suprugu"

– Suprug i ja razgovarali smo o tome da je važno da pronađemo srodnu dušu ako se nekome od nas nešto dogodi. Poginuo je u biciklističkoj nesreći, a snagu za ponovni izlazak na spojeve sakupila sam nakon par mjeseci od gubitka. Bilo je prerano, ali upoznala sam udovca čija supruga je imala rođendan na isti datum kad je moj suprug preminuo. Naišla sam na neobične slučajnosti i shvatila da trebamo biti skupa. Iznimno cijenimo ljubav, veze i prolaznost života. Važno je iznova voljeti kad pronađete dobrog partnera – priznala je Michele (47). 

"Upoznala sam partnera u grupi podrške"

– U svojoj 47. godini postala sam udovica, a novog partnera upoznala sam tri godine poslije. Susreli smo se u grupi za podršku mladim udovcima. Zajedno smo već 15 mjeseci, razumijemo međusobnu bol, ali i ljubav koju imamo za naše preminule partnere. Početi iznova je teško, osjećala sam grižnju savjest jer sam u vezi s drugom osobom, ali sada sam sretna – rekla je Judy (51).

"Morala sam biti spremna za nove spojeve"

- Tyrone i ja u braku smo bili samo dva tjedna prije nego li je umro od teške bolesti. U vezi smo bili dvije godine, a sedam mjeseci borili smo se s rakom. Preminuo je u 38. godini. Nakon gubitka supruga otišla sam savjetnici da mi pomogne preboljeti tragediju i bude sigurna da sam spremna za nove spojeve. Tyrone će uvijek biti Tyrone i imati posebno mjesto u mom srcu. Godinu dana nakon gubitka upoznala sam Kellacea, u braku smo već tri godine i imamo sina. Volim ga jer mi dopušta da i dalje osjećam ljubav prema Tyroneu. Moguće je imati dva mjesta u srcu – za dvije posebne osobe – smatra Julie (41). 

"Pomirila sam se s time kakav je život"

– Imala sam 40 godina kad je moj osam godina stariji suprug preminuo. Šest godina njegovala sam ga, a nakon njegove smrti, trebalo mi je 5 godina da počnem upoznavati druge muškarce. Bojala sam se da ću privući partnera koji bi mogao imati smrtnu bolest. Ipak, pokušala sam i imala nekoliko kratkotrajnih veza i prijatelja s povlasticama. Najviše sam širila krug prijatelja. Pomirila sam se sa svojim životom kakav jest. Otvorena sam prihvatiti novog partnera s kojim ću ga moći dijeliti – kaže Edie (58). 

"Pomogli su mi online spojevi"

– Kad sam se udavala, udavala sam se za zauvijek. Nakon gubitka supruga srušio mi se cijeli sustav uvjerenja oko ljubavi i veza. Online spojevi pomogli su mi da se lakše vratim u svijet veza. Prošlo je 9 godina otkako sam izgubila supruga, a sada sam u vrlo sretnoj i odanoj vezi – kaže Megan (31). 

>> 5 muškaraca otkrilo: Evo što smo saznali o svojim suprugama nakon vjenčanja

Ključne riječi

Komentara 1

FE
felix13
10:28 28.11.2016.

Supružnike valjda. Izgubile supruge... :-/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije