Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispunjenje želja

Indijski par proputovao pola svijeta da se vjenča u - Dubrovniku!

Gabriela vjenčanje
Foto: Gabriela Kočiš
1/6
22.05.2015.
u 11:28

Ako ste strpljivi, izraženog stava, organizirani, elokventni te snalažljivi, a vremensku prognozu konzumirate umjesto meksičkih sapunica, razmislite što možete ponuditi na domaćem brzorastućem tržištu vjenčanja

U zadnje vrijeme Dubrovnik nije samo poznat po bogatim produkcijama poput „Igre prijestoljai sličnim filmskim spektaklima, nego zbog vjenčanja koja jednostavno „oduzimaju dah“.

Veliki porast inozemnih posjetitelja koji posjećuju Hrvatsku kako bi se zaručili ili vjenčali na domaćim lokacijama bilježimo svakodnevno – iz dana u dan broj interesenata je sve veći.

Uz mladence iz srednjoeuropskih zemalja, nešto ih dolazi iz SAD-a, Rusije, a prema zadnjim podacima - Južne Koreje.

I kod organizacije ovakvih, na prvi pogled jednostavnih događanja, domaći organizatori lome se pred željama inozemnih mladenaca, jer postojeća turistička ponuda u nekim dijelovima domovine uglavnom ne prati svjetske trendove vjenčanja, a nešto je i u nefleksibilnosti ugostitelja kada je riječ o potpunim „custom-made“ događanjima. Ne možete zamisliti na kakvim su mukama pojedinci kada treba izvan redovne ponude kremiranih odojaka, janjetine ili raskuhanog telećeg rižota uvrstiti – svježu domaću ribu. Šok i nevjerica! No to je već predmet razmatranja stanja uma, o čemu možemo pisati do prekosutra. Doživjeh to, nekoliko puta.

Postoje iznimke, tako da se uz razinu umješnosti i timski rad može stvoriti i bollywoodska atmosfera u sklopu sedmodnevnog indijskog vjenčanja. A gdje to? U Dubrovniku. Dobro, ovdje nije riječ o potpuno tradicionalnom indijskom događanju koje pohodi oko pet tisuća ljudi, nego skromnijem, ali izuzetno zahtjevnom događanju koje iziskuje mnogo truda, a koji puta i sreće.

Organizatorica Ines Nanić ima iskustva s ovakvim vjenčanjima. Primjerice, indijski parovi odabrali su Dubrovnik za idealnu destinaciju, tako da je mnogočlana obitelj i rodbina proputovala pola svijeta kako bi došla do Hrvatske. Za sve postoji prvi put, a posebno kod prilagođavanja protokola koji je svojstven indijskim vjenčanjima te se proteže kroz višednevna popratna događanja, uoči i poslije glavne ceremonije.

Foto: Gabriela Kočiš

„Uglavnom ne postoje stvari koje se s dobrom logistikom ne mogu riješiti, osim nepredvidljivog vremena, tako da vremenske neprilike predstavljaju jedinu stvar nad kojom nemamo kontrolu. Na primjer, prošle je godine na rujanskom vjenčanju palo najviše kiše po četvornom metru u zadnjih 60 godina. Sve je bilo poplavljeno osim crkve, stoga smo u nekoliko sati bili primorani promijeniti kompletan koncept vjenčanja“, naglasila je Ines.

S obzirom na trendove i pokušaj popularizacije Hrvatske kao meke za destinacijska vjenčanja pojavljuje se interes za nešto novijim zanimanjem organizatora vjenčanja. U prošlosti su se uglavnom ugostitelji i hotelijeri „stare škole“ bavili ovim svojevrsnim posredništvom. No, iako organizator vjenčanja sam ne razvlači tijesto za štrudlu, niti ne žonglira sa čašama za šampanjac, najveća odgovornost je upravo na njima. Sve mora biti savršeno i usklađeno te realizirano prema željama mladenaca. Pretpostavljam da nitko ne želi imati posla s gnjevnom mladenkom i njezinom poslušnom vojskom svatova, zar ne?

Ako ste strpljivi, izraženog stava, organizirani, elokventni te snalažljivi a vremensku prognozu konzumirate umjesto meksičkih sapunica, razmislite što možete ponuditi na domaćem brzorastućem tržištu vjenčanja.

Pritom, a još u fazi sanjarenja o novoj karijeri, zaboravite na američki glamur i igranu scenu „sebe“ kako u bijelom decentnom dizajnerskom kompletu prolazite kraj pomno dizajniranih stolova i cvjetnih aranžmana, a koji se na treptaj vašeg oka pretvaraju u savršeno uprizorenje vjenčane simfonije.

Isto tako, ako vas ne krasni upornost bika, ne pokreće izuzetna energija ili niste iskusili zahtjevan terenski posao, ne ulazite u aranžmane s mladenkama. Ne očekujte ništa osim teškog rada, znoja i pokoje suze, samo ne zbog mladenaca nego administracije koja još uvijek nije prepoznala važnost proširenja turističke ponude popularizacijom destinacijskih vjenčanja, no to i nije nekakva novost, zar ne?!

>>Kako izgledati savršeno na dan vjenčanja?

Komentara 2

JO
joe12345
16:59 24.05.2015.

svaka čast

DI
Dika
11:57 25.05.2015.

Nadam se da će dugo ostati u braku jer će imati prekrasna sjećanja i imati o čemu pričati svojoj djeci, unucima, praunucima ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije