Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo

Imate visokog muža? Evo što to znači za vaš brak

Ljubav
Foto: Thinkstock
1/3
13.12.2015.
u 17:00

Navodi se da ta "ženska" sreća nastaje jer su žene sebi evolucijski tražile "zdrave, visoke i jake partnere".

Sretna žena, sretan život...

Uzrečica je to koju gotovo svi znaju. Klišej je u tome da se u toj uzrečici podrazumijeva da je muškarac taj koji ženu treba učiniti sretnom. 

Nije to daleko od istine, uz dobrog partnera i žena će biti sretna. Ali nešto može po tom pitanju učiniti i sama: naći visokog muža!

Tako barem pokazuju rezultati istraživanja sa Sveučilišta Konkuk u Seulu u Južnoj Koreji. U istraživanju je sudjelovalo 7850 žena, a cilj je bio utvrditi jesu li žene sretnije ako imaju pored sebe visoke partnere. 

Pokazalo se da jesu, ako je vjerovati rezultatima istraživanja, a što je razlika u visini između partnera veća, žena je sretnija. To znači da su i ti brakovi dugovječniji. 

Navodi se da ta "ženska" sreća nastaje jer su žene sebi evolucijski tražile "zdrave, visoke i jake partnere". 

Ipak, kako sreća ne traje vječno, tako je i zaključak istraživanja da ta sreća nestaje nakon 18 godina i to zbog gubitka utjecaja muškarca na svoju partnericu. 

>>Što se događa s vašim seksualnim životom nakon godinu dana veze? Evo odgovora...

Ključne riječi

Komentara 51

DU
Deleted user
18:52 13.12.2015.

Ne sjećam se da se supruga Berniea Ecclestonea žalila da je nesretna u braku s njim.

ZA
zagabria1
17:36 13.12.2015.

Prilično nategnuti rezultati. Sreća u braku nema veze sa visinom ali ima sa nečim drugim. Visoke muškarce biraju ugavnom nesigurne žene bez dovojno samopouzdanja, kako bi sa njim popravile vlastitu nesigurnost. Samim time i one se osjećaju kao da su ispunile cilj kada se udaju za visokog, ali daleko je to od zdrave sreće. Prava sreća je samo kada kreće od zdravih motiva a ne od frustracija.

LA
LANA555
18:05 13.12.2015.

Znaci ak je frajer visoki da je snazan i zdrav ? Koi humor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije