Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Valentinovo

Hoćete li zaprositi voljenu osobu na Dan ljubavi? Evo što kažu stručnjaci

Prosidba
Foto: Shutterstock
1/4
09.02.2016.
u 08:25

Naravno da unatoč svemu, svakome padne na pamet: "Je li ona doista prava?"

Zajedno ste dulje vrijeme i sve funkcionira baš onako kako želite. Seks je sjajan, a drugi vam govore kako djelujete kao savršen par. Sve djeluje fantastično, a bliži se i Valentinovo. Možda biste je baš za ovaj praznik ljubavi mogli zaprositi?

Naravno da unatoč svemu, svakome padne na pamet: "Je li ona doista prava?"

Ako s njome možete podijelite sve svoje probleme, to je odličan znak. Kad se ispitanike pitalo koje tri stvari bi naveli kao najvažnije pokazatelje povezanosti u vezi, najčešći odgovori su posebnost, želja za vjenčanjem te želja za dijeljenjem ne samo lijepih nego i ružnih trenutaka (više od 50% ispitanika naveli su ove tri stvari kao najvažnije), piše Independent.

Međutim, svi mi znamo da nitko nije savršen, pa tako ni naš partner. Događa se, i to ne rijetko, da naša bolja polovica radi i bude ono što nam i ne odgovara često. No, upravo je to bit ljubavi – prihvaćati druge i očekivati jednako zauzvrat.

Ipak, uletavanje u brak, životno partnerstvo ili zajednički život znači da ste ušli u odnos puno dublje nego što ste mogli biti posve svjesni svih karakteristika koje krase vašeg partnera. Neobično ali istinito, razlozi zbog kojih ulazimo u brak jednako su istiniti kao i oni zbog kojih se razvodimo; bračni terapeuti često se nađu u situaciji da rade s parovima koji su se požurili formalizirati vezu što je na kraju donijelo bol i razdor.

Pritisci koji slijede kad nekoga želimo zaprositi dolaze iz različitih pravaca; obitelji, prijatelja pa čak i šire okoline. Dvojbe oko odnosa često znaju biti zastrašujuće pa ako ih imate, dobro je fokusirati se na nekoliko ključnih točaka.

Prvo, možete li s partnerom razgovarati lagodno? Slušate li oboje jedno drugog i ne stvarate pretpostavke? Jako puno problema u vezama nastaje upravo zbog nemogućnosti otvorenog razgovaranja. Malo će toga partnera povrijediti više od činjenice da s osobom koju volite razgovarate, a ona vas se već dugo ni ne trudi slušati.

Drugo, svako toliko potrebno je provjeriti da li i dalje ispunjavate potrebe vašeg partnera.

Treće, da li vas i dalje povezuju iste vrijednosti? Pritom nisu važne sitnice nego najvažnija, životna pitanja.

Na kraju, potpuno je nebitno hoćete li nekoga zaprositi na Valentinovo ako ste doista sigurni da je osoba pored vas ona prava. Važno je da znate da ste pronašli osobu s kojom se dobro slažete, s kojom ste spremni uhvatiti se ukoštac s najtežim problemima, s kojima ćete biti intimni na svim razinama koje definiraju kvalitetan život.

>> Budite originalni, evo što trebate pokloniti djevojci za Valentinovo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije