Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sebično i nesebično

Evo zašto žene glume orgazam!

Ljube se, seks, ljubavni par
Foto: Shutterstock
26.03.2014.
u 21:00

Iako su među najčešćim razlozima opet partnerovi osjećaji, prava invazija scena oralnog seksa u holivudskim filmovima stvorila je pritisak na žene da ga "moraju" prakticirati, uživati u njemu i doći do orgazma - brzo!

Je li konačno utvrđen "točan razlog" zašto žene glume orgazam?

Dosadašnja istraživanja pokazivala da žene glume orgazam radi podređivanja muškarčevim potrebama...

Posljednje istraživaje pokazalo je nešto novo. Navodi se da žene glume orgazam kako bi same više uživale u seksu i poboljšale svoja seksualna iskustva. I to radi čak 80 posto žena.

Žene koje imaju više seksualnih odnosa sve manje glume orgazme, piše Huffington Post.

Kako bi testirali teoriju, znanstvenici sa sveučilišta Temple i Kenyon College ispitali su 480 heteroseksualnih djevojaka 20 - godišnjakinja koje su bile seksualno aktivne, ali ne u ozbiljnim vezama. Pokazalo se da su ovo neki od razloga zašto glume orgazam:

  • Da ne bi povrijedile partnerove osjećaje ili ego
  • Zbog straha i nesigurnosti
  • Zbog više vlastitog uzbuđenja
  • Da "završe" sa seksualnim odnosom

Foto: screenshot/facebook

Foto: Thinkstock

Prvi navedeni razlog je i najčešći odgovor ispitanih žena. No, hoće li i nakon koliko vremena odglumiti orgazam ovisi i o vrsti seksa.

Ako se radi o oralnom, mijenjaju se i razlozi. Oralni seks može dovesti do prave eksplozije strasti, ali je i potrebno puno više vremena za to. Iako su među najčešćim razlozima opet partnerovi osjećaji, prava invazija scena oralnog seksa u holivudskim filmovima stvorila je pritisak na žene da ga "moraju" prakticirati, uživati u njemu i doći do orgazma - brzo!

>>Hranom do orgazma: Evo što jesti za lakše dostizanje vrhunca

>>5 zanimljivih činjenica o ženskom orgazmu za koje možda još niste čuli

Komentara 2

T1
t111
21:42 26.03.2014.

koja je razlika izmedju "uglavnom ne", "dogodilo se nekoliko puta" i "dogodi se"?

Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
21:44 26.03.2014.

Iz osobnog iskustva znam da ne glume sve žene orgazam, a i pravi muški ljubavnici vrlo lako mogu skužiti lažni orgazam. Dosta je bilo američkog utjecaja na našu kulturu, većina stvari koja potječe od tamo jednostavno nije normalna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije