Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tako jednostavno

Evo što biste trebali raditi jednom mjesečno za sretan i dug brak

Foto: Pixabay
1/4
26.09.2016.
u 13:52

Zanimljivo je da parovima koji provode ovaj koncept češće, primjerice jednom tjedno, ne rastu proporcionalno postoci za sretniji brak. Drugim riječima, izlazili jednom tjedno ili jednom mjesečno, brojke su iste.

Supružnici koji jednom mjesečno izdvoje jednu noć za sebe i iziđu zajedno van, imaju 14 posto manji rizik da će njihova veza puknuti, pokazalo je istraživanje provedeno u suradnji sa Sveučilištem Lincoln i Marriage Foundationom.

Izlazak bez djece, odlazak u kino, na večeru ili u bar te vrijeme koje taj jedan dan izdvoje samo za sebe, itekako ima utjecaja na održavanje "iskrica" u vezi i dobar je temelj za duži i sretniji brak. 

Zanimljivo je da parovima koji provode ovaj koncept češće, primjerice, jednom tjedno, proporcionalno ne rastu postoci za sretniji brak. Drugim riječima, izlazili jednom tjedno ili jednom mjesečno, brojke su iste. 

Ovi rezultati istraživanja idu u prilog tvrdnjama mnogih stručnjaka za vezu koji tvrde da brojne dnevne obveze ne ostavljaju mnogo prostora za partnere da se posvete jedno drugom. Upravo je previše stresa i nedostatak vremena najčešći uzrok razlaza partnera, a na ovaj način možete se posvetiti jedno drugome. Jednom mjesečno nikome neće uzeti previše vremena od poslovnih i obiteljskih obveza, a za samu vezu i povezanost partnera značit će jako mnogo. 

Iskoristite to vrijeme za razgovor, šetnju, ples... Što god volite raditi zajedno....

Ne zaboravite i na komunikaciju između vas jer je nedostatak komunikacije i povjerenja jedan od najčešćih uzroka problema u vezi koji u konačnici dovode do razvoda. 

>>Moj muž je zaljubljen u drugu ženu – i to je najbolja stvar ikad!

>>Mladenci otvorili poklon od vjenčanja nakon 9 godina. Iznenadili su se kada su vidjeli što je unutra...

Komentara 1

EA
Eaglehug
14:48 26.09.2016.

Treba puno ovakvih poruka ljudima..meni se cini da zbog slicnih stvari mogu biti jako nesretni..Bravo Vecernji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije