Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darwinova nagrada

Evo koji je spol proglašen – glupljim!

Žena i muškarac
Foto: Shutterstock
12.12.2014.
u 12:44

Znanstvenici su zaključili da su muškarci uvjerljivo češće "idioti" zbog svoje nepažnje i nedostatka razumne prosudbe

Ma što mi mislili o ovome, jedno je sigurno – muškarci se češće od žena ponašaju glupo.

Barem tako tvrde znanstvenici na osnovi rezultata studije, analize Darwinovih nagrada koje donose godišnji pregled najglupljih smrti, a tu neslavnu titulu odnose muškarci u čak 90 posto slučajeva, piše Daily Mail.

Na neslavnoj listi najglupljih smrti našli su se terorist koji je otvorio vlastito pismo-bombu i tako stradao, muškarac koji je putovao u šoping kolicima koje je prikvačio za vlak, čovjek koji je izgubio testis dok se pokušavao seksualno "zadovoljiti" trakastom brusilicom – no ipak je isključen iz nagrada jer je naposljetku "popravio" situaciju pištoljem za spajalice...

Od 332 analizirane nezavisne nominacije, 14 njih je isključeno jer ih dijele muškarci i žene, odnosno avanturistički parovi. Od preostalih 318 nominacija, 282 odlaze muškarcima, a tek 36 ženama. 

Znanstvenici su zaključili kako su muškarci uvjerljivo češće "idioti" zbog svoje nepažnje i nedostatka razumne prosudbe, a razlika u spolovima je i u tome što se muškarci češće upuštaju u rizične situacije zbog, navodi se, društvenog dokazivanja, udovoljavanja svojim nagonima i većoj sklonosti korištenju droga i alkohola koji loše djeluju na prosudbu.

Darwinove nagrade dodjeljuju se ljudima koji su zbog glupih odluka i razmišljanja "spasili" čovječanstvo od svojih gena, omogućavajući nam da postanemo pametnija vrsta.

>>Štikle 'diktiraju' način na koji se muškarci odnose prema ženama

>>Muškarci i žene: Tko je pametniji, tko sretniji, tko više plače, a tko više ogovara?

Komentara 2

Avatar Tarabic
Tarabic
01:39 13.12.2014.

Naravno da smo gluplji, pa pogledajte samo brakorazvodne parnice na primer, uzese im zene pola kesa, a mi i dalje srljamo u brakove bez predbracnih ugovora.

DU
Deleted user
12:11 13.12.2014.

Da su proglašene žene nigdje se ne bi ni objavilo. Ah žene pa tješite se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije