Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OZBILJNI PROBLEMI

Evo kako vam mobitel može uništiti vezu

varanje
Foto: Thinkstock
03.10.2015.
u 11:45

Znanstvenici sa Sveučilišta Baylorproveli su dvije otvorene ankete u kojima je sudjelovalo gotovo 500 odraslih Amerikanaca, a cilj je bio doznati koliko provjeravanje poruka na telefonu ima utjecaj na međusobne odnose.

Jeste li među onima koji ne mogu ispustiti svoj pametni telefon iz ruke? Ako vam je poznat scenarij kada s užasnom postajete svjesni da ste svoj mobitel ostavili kući, a već ste krenuli na posao, onda je ovo za vas.

Mobiteli mogu narušiti ljubavne odnose među partnerima i povećavaju rizik od depresije, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu  Computers in Human Behavior

Znanstvenici sa Sveučilišta Baylor proveli su dvije otvorene ankete u kojima je sudjelovalo gotovo 500 odraslih Amerikanaca, a cilj je bio doznati koliko provjeravanje poruka na telefonu ima utjecaj na međusobne odnose.

Rezultati su pokazali da je 46 posto ispitanika imalo osjećaj da su izignorirani od strane svog partnera zbog telefona, a njih 23 posto otkrilo je da je prekomjerna uporaba pametnog telefona njihova partnera uzrokovala i ozbiljne probleme u vezi. Više od 36 posto sudionika počelo je osjećati depresiju.

Osim što moderna tehnologija, u ovom slučaju prekomjerna uporaba mobilnih telefona, može nepovoljno utjecati na mozak, može lako uzrokovati i probleme u međusobnim odnosima i komunikaciji, navodi se u zaključcima.

Kako se oduprijeti stalnom tipkanju po telefonu?

Stručnjaci savjetuju da ne gledate ništa po svom pametnom telefonu barem pola sata prije spavanja.

Odlogirajte se iz maila na telefonu nakon što vam završi radno vrijeme i isključite primanje obavijesti od raznih aplikacija.

To će vas držati malo dalje od svojih mobilnih uređaja, a možda i spasiti vašu vezu ako je već krenula nizbrdo baš zbog gore navedenih razloga.

>>Evo kako loša veza može narušiti vaše zdravlje!

>>TOP 4 stvari koje dopuštate u vezi, a nikako ne biste trebali

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije