Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
emotikon za siguran seks

Emotikoni igraju vitalnu ulogu u razgovorima mladih o seksu

Durex emotikoni
Foto: Promo
1/3
24.11.2015.
u 10:21

Istraživanje koje je proveo Durex* otkriva da emotikoni igraju vitalnu ulogu u razgovorima mladih o seksu jer za 80% mladih od 18 do 25 godina jednostavnije je izraziti se korištenjem emotikona

Durex, globalni lider među brendovima koji se brinu o spolnom zdravlju i dobrobiti, pokrenuo je međunarodnu kampanju kojom poziva na stvaranje prvog službenog, međunarodnog emotikona koji će simbolizirati siguran seks, uoči 1. prosinca kada se obilježava Svjetski dan borbe protiv AIDS-a.

Istraživanje koje je proveo Durex* otkriva da emotikoni igraju vitalnu ulogu u razgovorima mladih o seksu jer za 80% mladih od 18 do 25 godina jednostavnije je izraziti se korištenjem emotikona, a više od polovine ispitanika redovito koristi emotikone kada raspravljaju o seksu. Njih 84% kaže kako im je ugodnije razgovarati o seksu pomoću emotikona. Sve više zabrinjava porast apatije prema prakticiranju sigurnije seksualne prakse, s više od trećine ispitanika koji tvrde da ne brinu o sigurnom seksu.

Daljnja istraživanja pokazala su da gotovo polovica ispitanih smatra kako HIV nikada neće pogoditi njih ili njihove prijatelje**. Potaknut tim rezultatima, Durex pokreće svjetsku kampanju kako bi pozvao na kreiranje službenog emotikona koji će predstavljati siguran seks, a za što je zadužena tvrtka Unicode.

Takav će emotikon omogućiti mladima da prevladaju neugodnosti u raspravama o sigurnom seksu, potaknuti razgovor i podići svijest o važnosti korištenja kondoma u zaštiti od spolno prenosivih bolesti, uključujući HIV i AIDS. 

Durex poziva ljude da koriste i dijele hashtag #CondomEmoji kao podršku sigurnom seksu. 

Mark McCormack, viši predavač sociologije i jedan od direktora Centra za spol, rod i seksualnost na Sveučilištu Durham rekao je: – Velik broj mladih ljudi stekao je svoje seksualno znanje kroz vlastite seksualne aktivnosti i pretraživanje Interneta. Uglavnom se osjećaju sposobnima raspravljati o sigurnom seksu u svojim romantičnim odnosima, no s novim ili potencijalnim partnerima prisutna je veća neizvjesnost. Njih 80% podržalo je ideju emotikona kako bi se rasprava o sigurnom seksu učinila lakšom i zabavnijom.

Volker Sydow, globalni direktor Durexa dodao je kako Durex vjeruje u sretniji i zdraviji seksualni život.

– Svjetski dan borbe protiv AIDS-a iznimno je značajan podsjetnik na važnost sigurnog seksa. Gledajući koliko je u razvoju današnjih odnosa utjecajna razmjena poruka, službeni emotikon za siguran seks je jednostavan i snažan korak prema boljoj zaštiti u spolnim odnosima" – dodao je.

>>10 razloga zašto je seks itekako dobar za vaše zdravlje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije