Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i s mnogo ljubavi

Chatanje ili varanje? Priznajte to partneru vrlo nježno

par
Photos.com
28.04.2012.
u 15:30

Emocionalno ste prijevarili partnera SMS-om ili mailovima? Trebali biste mu to priznati što ranije i priopćiti s puno ljubavi...

- Žene se mnogo češće odlučuju na emocionalnu prijevaru, dok muškarci više preferiraju fizičke ili cyber - afere. Prevara je najčešće simptom nerješenih problema u vezi. Često imamo osjećaj da nam nešto nedostaje i onda svjesno ili nesvjesno tražimo to nešto u drugoj osobi - objašnjava emocionalnu prrijevaru psihologinja i bračna savjetnica Sheri Meyers u svojoj knjizi "Chatting or Cheating". Savjetuje i kako se ponijeti ako ste vi emocinalni "prijestupnik".

- Prije ispovjedi partneru to morate priznati sami sebi i preuzeti na sebe potpunu odgovornost. Oprostite svom partneru sa sve što vam je učinio ili nije, jer to je moglo utjecati na odluku da ga prevarite. Ne krivite svog partnera za prevaru - nikada pa sada.

Meyers isto tako navodi i kao biste to, kada napokon odlučite, nježno trebali priopćiti.

- Počnite i završite ispovijed s ljubavlju ili rečenicom tipa "volim te svim svojim srcem, znam da sam uprskao/uprskala stvar, ali želim to ispraviti i reći ti istinu, da možemo krenuti dalje i zacijeliti svoj odnos". A onda kažite što se uistinu dogodilo.

Ako ikad dodjete do situacije da se pitate vrijedi li iskušati sreću s vašim emocionalnim preljubnikom, smatra da se trebate obuzdati da učinite tako nešto "dilvlje".

- Možda će vam se činiti da nećete moći smiriti podivljale hormone, no ako želite da vaša veza s regularnim partnerom uspije, morate prekinuti aferu - kaže Meyers.

 

Ključne riječi

Komentara 1

BO
boston
16:27 30.04.2012.

Da, treba priznati, al' postavlja se pitanje: kojem partneru ?? Zene koje varaju imaju vise partnera, onoga kojega varaju, i onoga sa kojim ga varaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije