Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UČITELJICA ŽIVOTA

Ako želite uspjeti u zavođenju, izbjegavajte ove šokantne savjete iz prošlosti!

Par
Foto: Shutterstock
26.01.2017.
u 19:22

U drevnom Babilonu nije bilo šanse da ostanete sami, pa čak i ako ste bili najsiromašniji muškarac ili najružnija žena

ListVerse nam donosi 10 povijesnih savjeta za osvojiti srce vaše simpatije, a mi vas upozoravamo: možda je neke od njih bolje ne slijediti!

10. Koristite lepezu za nježno zavođenje

Ako vam se mahanje lepezom čini jednostavnim, možda će vas razuvjeriti činjenica kako je ovaj neizostavni ženski detalj 18. stoljeća mogao slati više od 30 skrivenih poruka!

Primjerice, skrivanje očiju iza lepeze znači: 'Volim te!', otvorena lepeza u lijevoj ruci znači: 'Želim razgovarati s tobom!', a mahanje u lijevoj ruci upozorava muškarca da pripazi na svoja djela, jer ga žena promatra.

9. Sami ste? Pronađite partnera na partner-placu ili tržnici vjenčanja!

U drevnom Babilonu nije bilo šanse da ostanete sami, pa čak i ako ste bili najsiromašniji muškarac ili najružnija žena. 

Na tržnici vjenčanja svatko je dao svoju ponudu za partnera koji mu je zapeo za oko, a takvi susreti možda bi se mogli usporediti sa suvremenim internet upoznavanjima, ali bez uzrečice: 'Još malo pa nestalo!'

8. Komunicirajte tajnim jezikom

Ovaj savjet potječe od Thomasa Edisona koji je, svjestan kako roditelji njegove druge žene Mine Miller neće biti sretni s 20 godina starijim udvaračem od njene kćeri, svoju odabranicu naučio Morseovu abecedu.

Neki izvori čak tvrde da je uz pomoć Morsea Minu i zaprosio!

7. Ne pijte pred roditeljima odabranika

Poznato je kako su za stupiti u brak roditelji mlade trebali dati odobrenje mladiću, dakle, poželjno je bilo ne osramotiti se tijekom upoznavanja uz pomoć nekontroliranog unosa alkoholnih pića!

Iako očit savjet, nije na odmet ponoviti ga i za današnje generacije!

6. Budite praktični

Bod praktičnošću se podrazumijevaju običaji drevnih Egipćani koji nisu trošili vrijeme na zaruke ili na vjenčanja. Kada bi žena neku svoj stvar prenijela u kuću muškarca, to bi značilo da su vjenčani.

I iako su zagovarali maksimu 'dok nas smrt ne rastavi' u slučaju nevjere ili 'nepomirljiv razlika', podijelili bi svoje zajedničke stvari na pola, a djeca su išla s majkom.

5. Provodite zajedno kvalitetno vrijeme

Uvjereni ste kako nas povijest uči da je ženino mjesto kod kuće? U kuhinji' S djecom?

Krivo! Teutonci, germansko pleme, vjerovali su kako je ženi mjesto uz muža, pa čak i u ratu gdje su žene pokazale svoje umijeće vitlanja mačem.

4. Pokušajte s 'Ljubavi iz bočice'

Ne postoji kultura koja u jednom periodu svoje povijesti nije pokušala oživjeti ili ojačati ljubav s razno raznim pripravcima i napitcima.

Ako želite slijediti savjet Albertusa Magnusa, napitak od zimzelenih biljaka, poriluka i zemljanih crva poprskajte po hrani voljenog koji će vas zauzvrat voljeti još više!

3. Budite kao Vikinzi i zapišite svoje osjećaje

Što je bolje od romantične pjesme za dragu ili dragog? O tome mogu posvjedočiti Vikinzi koji su, suprotno ustaljenim vjerovanjima voljeli skladati stihove za svoje voljene.

2. Razmijenite darove

Jedan od najboljih načina za ugrabiti nečije srce svakako je pokloniti poseban i pomno odabran dar.

Povijest nas uči kako su upravo materijalne stvari odlučivale o brakovima i ljubavi, što je miraz bio veći, veće su bile i šanse za vjenčanje.

1. Secirajte ženu kako biste naučili sve o njenoj anatomiji

Ovaj 'praktičan' savjet stiže od francuskog pisca Balzaca koji je vjerovao u znanost kojim bi se ljubav nekako morala objasniti, pa je svakom muškarcu poručio kako bi morao secirati najmanje jednu ženu za bolje razumijevanje načina na koji ženski rod uopće funkcionira. 

>> Par koji je u braku 70 godina otkrio tajnu svoga uspjeha!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije