Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesretni u ljubavi

9 razloga zbog kojih pametni i inteligentni ljudi teško pronalaze partnere

pametni ljudi
Foto: Thinkstock
1/6
23.11.2015.
u 07:00

Osobe iznadprosječnih intelektualnih mogućnosti često nemaju sreće u ljubavi, a razlog tome leži u nedostatku iskustva i zanemarivanju međuljudskih odnosa od najranije dobi

Inteligentne i pametne osobe teško pronalaze srodnu dušu budući da smatraju da nitko nije dovoljno dobar za njih. Jedan od glavnih razloga za to je nedostatak iskustva. Osobe iznadprosječnih intelektualnih mogućnosti od najranije su dobi usmjerene na uspjeh u školi, na fakultetu i na kraju na poslu, a zbog toga često zanemaruju međuljudske i ljubavne odnose.

Portal TOI donosi 9 razloga zbog kojih pametne i inteligentne osobe teško pronalaze partnere:

1. Ne treba im netko da bi se osjećali dobro nakon lošeg dana na poslu. Čvrsto vjeruju da se mogu sami nositi sa svim svojim problemima

To je naravno nemoguće. Ne postoji osoba na ovom svijetu koja se sama može nositi sa svim nedaćama i problemima. Samostalnim rješavanjem svih problema vi ne postajete neovisni nego usamljeni i udaljeni od prijatelja, obitelji i partnera.

2. Čak i kad su u vezi osjećaju se usamljeno

Pametne i inteligente osobe ne žele provoditi svaki dan s partnerom jer se ne žele osjećati privrženo. Iako takve osobe i same znaju da je privrženost jako lijepa stvar, ona vodi do ljubavi, ali i brige o partneru. Sama pomisao da moraju brinuti o nekome inteligentne osobe ponekad počinje gušiti. Svi trebamo prostor i vrijeme za sebe, a inteligentnim ljudima ta stavka je puno važnija od onih s prosječnom ili ispodprosječnom inteligencijom.

3. Na zdrave kompromise gledaju kao na žrtvu

Da bi odnos između partnera funkcionirao oba partnera trebaju se odreći dijela svoje neovisnosti. Pametne osobe teško se nose s time. I zbog toga često napuštaju svoje partnere tražeći nekoga tko će se uklopiti u njihovu viziju savršenog partnera uz kojeg neće morati pristajati na kompromise.

Foto: Thinkstock

4. Slobodne su duše kojima nije potreba zaštita

Za razliku od djetinjstva kad nam je potrebna zaštita, u odrasloj dobi počinjemo vjerovati da sve možemo sami. Više ne trebamo nekoga tko će nas zaštiti, a žene, pogotovo one inteligentne, smatraju da su dovoljno snažne da se mogu same nositi sa svim problemima.

5. Znaju dobro sakriti svoju ranjivu osobnost

To je zato što ne žele uspostaviti intimnu vezu. Veza zahtjeva napor, povjeravanje drugoj osobi i puštanje osobe u svoj život. Ta osoba znati će sve njihove prednosti i mane, znati će koliko im je potrebna ljubav. Ukratko znati će baš sve o njima, a to inteligentne osobe nikako ne žele.

6. Posvećeni su obrazovanju, školovanje im je prioritet

Završavaju najbolje škole, imaju diplome prestižnih fakulteta, no ne znaju baš ništa o ljubavi. S obzirom da nisu sami sebi dali priliku da nauče voljeti, inteligentna bića smatraju da je gotovo nemoguće zaljubiti se u njega i voljeti ga bezuvjetno i neopozivo.

7. Ne žele biti vaša 'zvijezda', 'mjesec', 'život', 'svijet' ili 'svemir'

Ne žele nikakve nadimke i preziru tepanje jer vam se ne žele dati 100%. Kako da to onda očekuju od vas? Osim toga smatraju da ih očekivanja čine nerazumnima, a oni su naučili da su uvijek razumni i u pravu.

8. Ne vjeruju u romantiku

Romantika zahtjeva napor i neprestano osvajanje partnera, a unatoč silnom trudu i dalje ne garantira da na kraju nećete ostati slomljenog srca. Trud oko partnera je riskantan. Pametne i inteligentne osobe rizicima se prepuštaju kada je riječ o poslu, no ne i kada je riječ o srcu i emocijama.

9. Naučili su dobro prikrivati moment 'Trebam nekoga'

To dolazi od inteligencije. Pametne osobe uložile su mnogo vremena u obrazovanje, čitajući između redaka, analizirajući svaku riječ i pronalazeći pogreške u tim riječima. Inteligentne osobe eksperti su kad je riječ o prosuđivanju ljudi. Upravo zbog toga nakon što osjete da su privrženi nekome počinju procjenjivati u kojem će smjeru ići njihov odnos. To je prva pogreška. Ne žele dati vremena da se njihov odnos razvije u nešto nakon što donijeli zaključak koji je često potpuno pogrešan.

Foto: pixabay

>>5 stvari koje muškarci ne smiju činiti nakon prekida

>>Ovo je riječ koja može spasiti vašu vezu

Komentara 3

Avatar messerschmidt
messerschmidt
08:56 24.11.2015.

Zato se ja nisam dugo ženio.

DU
Deleted user
18:53 23.11.2015.

Ovo sigurno nije napisao netko iznadprosjecnih sposobnosti. Taj barem nema problema u ljubavi :-)

DU
Deleted user
13:04 24.11.2015.

Zato jer nisu očajni, neće biti s bilo kime, pristajati na zlostavljanje, posesivne ispade, napustiti fakultet ili posao jer druga strana to želi, a i ne žele ovisiti financijski ! Koliko god se kukalo o sponzorušama mnogi muškarci da nemajuu kakva takva primanja ne bi taklo nikada nijednu ženu u životu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije