Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 202
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za sretnu vezu

6 stvari koje uspješni i sretni parovi rade – drukčije

Par
Foto: Shutterstock
20.01.2015.
u 09:55

I koliko god se činilo nemogućim biti u tako sretnoj vezi poput onih vaših prijatelja koji su "kao stvoreni jedno za drugo", nije. Ipak, možda nešto radite pogrešno. Nije sve samo u "kliku", potrebno je vezu održavati i u njoj znati živjeti.

U čemu je tajna uspješne i sretne veze? Kako je ostvariti?

To su neka od najčešćih pitanja koja se postavljaju kada je riječ o ljubavnom životu. I koliko god se činilo nemogućim biti u tako sretnoj vezi poput onih vaših prijatelja koji su "kao stvoreni jedno za drugo", možda nešto radite pogrešno. Nije sve samo u "kliku", potrebno je vezu održavati i u njoj znati živjeti.

1. Ne boje se posvađati

O da, uspješni parovi se svađaju i ne boje se toga. Sa svakom prepirkom i raspravom njihova veza ide još malo dalje. Ne "skupljaju"  u sebi negativne osjećaje i rješavaju nesporazume kako oni nastanu. Priznaju pogreške, slušaju se, komuniciraju i lakše "dišu".

2. Ispričaju se jedan drugome

Uspješni i sretni parovi ne boje se ispričati i bez zadrške će partneru reći "oprosti". Oni ne žele trošiti vrijeme i energiju na mukotrpna svađanja u nedogled. Jednom kada su rekli sve što su imali i došli do nekih zaključaka, neće se susprezati reći svom partneru kada je potrebno "oprosti" i opet se vratiti u svoju sretnu svakodnevicu.

3. Podržavaju se

Imati nekog pored sebe na koga uvijek možeš računati nije mala stvar. Uspješni partneri znaju da se mogu osloniti jedno na drugo, poštuju mišljenja onog drugog i znaju da bez obzira na to što se događa u njihovu životu, partner će razumjeti. Obiteljski problemi ili problemi na poslu, svejedno je. Oni će uvijek biti jedno drugom podrška i podupirati se da u sutrašnje bitke uđu jači. Bez obzira na sve...

4. Ne uspoređuju se s drugim parovima

Uspješni parovi njeguju svoje posebnosti i znaju da veličina ili sjaj vjenčanog prstena ne određuje sreću. Oni ne žive tuđe živote i ne zamaraju se time kako svoje živote provode neki drugi parovi. Oni žive onako kako je njima ugodno i na njima odgovarajući način, a ne doživljavaju svoju vezu kao natjecanje i borbu s konkurencijom. 

5. Ne dopuštaju da prošlost upravlja njihovom sadašnjošću

Ono što je bilo u prošlosti neka tamo i ostane. Prošlost nitko ne može izbrisati, čak i ako je bilo pogrešnih koraka, uspješni parovi ne dopuštaju da im prošlost upravlja sadašnjošću ili budućnošću. Oni žive danas i stvaraju svoje, nove zajedničke uspomene.

6. Ne srame se

Partneri u uspješnim vezama neće se sramiti potražiti pomoć onog drugog. Ma o kakvom problemu bila riječ, partner neće optuživati ni kolutati očima ako ga njegova izabranica zamoli za neku pomoć. Čak i kada se muškarac ponudi da će oprati suđe, a ostane mu pokoja mrljica na tanjuru, nema razloga za upiranje prstom. Svaka pomoć jako je lijepa gesta i znači mnogo. To sretni parovi razumiju.

>>Izvanredna priča koja govori o fizici jedne ljubavi i ljubavi prema fizici

>>Izbjegnite ‘robotsku’ komunikaciju u braku

Komentara 3

DU
Deleted user
11:18 20.01.2015.

Ne vjerujem u to dok se o toj stvari nedvosmisleno ne očituju neprijeporni autoriteti u liku Mirjane Krizmanić i Brune Šimleše.

IK
ikonoklast
12:30 20.01.2015.

kako disgusting imitacija

MC
Meggie_cleary
01:26 21.01.2015.

Neobicno da nema rijeci o seksu,jer kad seks ne stima,sigurno nije dobra bracna klima..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije